<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Max Verstappen világbajnok pilótát arra kérik, hogy befolyásával rávegye a Red Bullt, hogy vonuljon ki Oroszországból. 

Az ukrán Nobel-békedíjas Olekszandra Matvicsuk videoüzenetét vetítették ki a Red Bull Forma-1-es versenyközpont London melletti épületére, amelyben Max Verstappen világbajnok pilótát arra kérik, hogy befolyásával vegye rá a Red Bullt, hogy vonuljon ki Oroszországból. 

Sok globális márkával ellentétben a Red Bull nem volt hajlandó megszakítani kapcsolatait Putyin Oroszországával, és az energiaital továbbra is kapható a szupermarketekben országszerte.

A videóüzenetben ez áll, amelyre a The Guardian is felhívja a figyelmet:

"Ez az üzenet Max Verstappennek és a Red Bull összes sportolójának szól. A nevem Olekszandra Matvicsuk, ukrán emberi jogi aktivista vagyok és az Állampolgári Jogok Központjának vezetője. Tudom, hogy egy Forma-1-es versenyautót vezetni veszélyes, de emberek milliói számára is nagyon veszélyes Ukrajnában lenni. Kijevben vagyok, és más ukrán városokhoz hasonlóan minket is folyamatosan lőnek az orosz rakéták.

Max, Ön a Red Bull vezető márka nagykövete. Legyen szíves kérdezze meg tőlük, hogy miért kapható még mindig a Red Bull Oroszországban, miközben oly sok globális márka kivonult? Miért segít a Red Bull továbbra is Oroszországnak a háború finanszírozásában? Szeretném az Ön támogatását kérni, hogy meggyőzzem a Red Bullt, abba kell hagyniuk az oroszországi üzletelést. Hiszem, hogy a Red Bullnak maga mögött kell hagynia az orosz pénzt, de az embereket nem.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.