2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Max Verstappen világbajnok pilótát arra kérik, hogy befolyásával rávegye a Red Bullt, hogy vonuljon ki Oroszországból. 

Az ukrán Nobel-békedíjas Olekszandra Matvicsuk videoüzenetét vetítették ki a Red Bull Forma-1-es versenyközpont London melletti épületére, amelyben Max Verstappen világbajnok pilótát arra kérik, hogy befolyásával vegye rá a Red Bullt, hogy vonuljon ki Oroszországból. 

Sok globális márkával ellentétben a Red Bull nem volt hajlandó megszakítani kapcsolatait Putyin Oroszországával, és az energiaital továbbra is kapható a szupermarketekben országszerte.

A videóüzenetben ez áll, amelyre a The Guardian is felhívja a figyelmet:

"Ez az üzenet Max Verstappennek és a Red Bull összes sportolójának szól. A nevem Olekszandra Matvicsuk, ukrán emberi jogi aktivista vagyok és az Állampolgári Jogok Központjának vezetője. Tudom, hogy egy Forma-1-es versenyautót vezetni veszélyes, de emberek milliói számára is nagyon veszélyes Ukrajnában lenni. Kijevben vagyok, és más ukrán városokhoz hasonlóan minket is folyamatosan lőnek az orosz rakéták.

Max, Ön a Red Bull vezető márka nagykövete. Legyen szíves kérdezze meg tőlük, hogy miért kapható még mindig a Red Bull Oroszországban, miközben oly sok globális márka kivonult? Miért segít a Red Bull továbbra is Oroszországnak a háború finanszírozásában? Szeretném az Ön támogatását kérni, hogy meggyőzzem a Red Bullt, abba kell hagyniuk az oroszországi üzletelést. Hiszem, hogy a Red Bullnak maga mögött kell hagynia az orosz pénzt, de az embereket nem.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!