<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Tegnap zajlott az országban a középiskolások központi írásbeli felvételije, amikor a Kürt Alapítványnál tapaszalt szabálytalanságok miatt a magyar felvételit nem engedték megírni 150 diáknak. Most közleményben kérnek elnézést a diákoktól és a szülőktől.

Az iskola honlapjára is felkerült a közlemény, amelyben elnézést kérnek az érintettektől a tegnap történet miatt.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy a felvételi eredményein ez már nem segít, de őszintén sajnáljuk, ami a mai nap történt. A dolgozatok mintegy negyed órával hamarabb lettek kibontva, s szétosztva annyi kupacra, ahány teremben vizsgáztak a felvételizők" - írják.

Az épp 30 éves Kürt Gimnázium elnézést kért az érintettektől. Fotó: Facebook
Az épp 30 éves Kürt Gimnázium elnézést kért az érintettektől. Fotó: Facebook

Mivel ez szabálytalanságnak minősül, az éppen ellenőrzést végző kormányhivatali megbízottak nem engedélyezték a magyar nyelvi rész megírását. Az iskola megkezdte a helyzet kivizsgálását, a szükséges intézkedéseket meg fogjuk hozni.

"Nem tudjuk elégszer mondani, nagyon sajnáljuk!" - folytatódik a honlapra felkerült közlemény.

Molnár Lajos iskolavezető szintén sajtóközleményben reagál a sajnálatos eseményre.

“Iskolánkban a mai középfokú iskolákba történő felvételi magyar része nem zajlott le. Ennek oka az volt, hogy az iskola munkatársai a felvételi lehető legjobb, időben történő előkészítése érdekében nem az előírás szerinti időpontban, nem 9 óra 30 perckor, hanem hamarabb, 9 óra 10 perc körül nyitották ki a magyar feladatlapokat. A hatósági ellenőrzésre érkező Fővárosi Kormányhivatal munkatársai ezt észlelték, ezért elrendelték a magyar felvételi elhalasztását. A magyar felvételit a pótnapon, január 27-én, csütörtökön tudják megírni a felvételizők iskolánkban.

A matematika felvételi esetében a felvételizők dönthettek, hogy megírják-e ma a felvételit vagy sem. Aki úgy döntött, hogy nem írja ma meg, annak ugyancsak a pótnapon, január 27-én, csütörtökön lesz erre lehetősége szintén az iskolánkban.

Az érintett családok, diákok és szülők elnézését kértük a helyszínen is, illetve a honlapunkon közzétett közleményünkben is.

A szabályok, előírások betartására minden esetben nagyon ügyelünk. Ez nem jelenti azt, hogy ne fordulna elő, hogy hibázunk. Ez esetben is ez történt, a legjobb szándék mellett is. Az ügyben természetesen vizsgálatot indítottunk, s a szükséges intézkedéseket meg fogjuk hozni.”