2p

A Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője azt kéri, hogy bízzanak benne.

A semmiből kell létrehozni a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, „ritka ez az ezeréves magyar jogfejlődésben”, olyan a világban nincs is, mint ez. „A jog nyelvén ez egy sui generis intézmény, vagy hungarikum, ha kicsit közérthetőbben akarok fogalmazni” – mondta a Hír TV-nek a hivatal vezetésére felkért kormányközeli politológus, Lánczi Tamás.

Bár Lánczi rögtön arról beszélt, a tavalyi országgyűlési választásokon „láttuk, az elmúlt másfél évben fény derült arra, hogy milyen külföldi befolyásolási kísérletek történtek”, „valakik több milliárd forinttal megpróbálták befolyásolni a magyar választások kimenetelét”, pár perccel később az esetleges elfogultságára irányuló kritikákra reagálva csak ezt kérte: „Bízzanak bennem.” Nem akar azért „prekoncepcióval élni”, de szerinte olyanoktól jönnek felé a vádak, akik „a dollárbaloldal és a dollármédia történetben maguk is involválódva voltak”.

Lánczi szerint David Pressman amerikai nagykövet például megnyugodhat, őt nem vizsgálhatják, uniós hivatalokat sem. Magánszemélyeket viszont igen. Lánczi szerint az igazi probléma ott van, amikor „külföldi szereplők elbújnak más szereplők, más cégek mögé, alapítványok és sajtótermékek mögé, és rajtuk keresztül próbálják meg manipulálni, befolyásolni a magyar közpolitikát”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!