<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Elsősorban félvezetőhiány, illetve egyéb anyagellátási problémák miatt a járműgyártás nagyon visszaesett márciusban.

Az ipari termelés volumene márciusban 3,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit - mutatják a Központi Statisztikai Hivatal lapunkhoz elküldött legfrissebb adatai. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,2 százalékkal nőtt. Ezzel szemben szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2022 februárjához képest 0,1 százalékkal mérséklődött.

A növekedéshez a feldolgozóipari alágak többsége hozzájárult,

a legnagyobb súlyú járműgyártás azonban számottevően visszaesett, elsősorban félvezetőhiány, illetve egyéb anyagellátási problémák miatt.

A másik két jelentős súlyú alág, a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása, valamint az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása egyaránt az ipari átlag feletti mértékben emelkedett.

A termelés az év első három hónapjában 5,5 százalékkal nagyobb volt, mint 2021 azonos időszakában. A szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás márciusban az előző hónaphoz viszonyítva 0,1 százalékkal csökkent.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.