2018. március 1. 14:50

Keresik az együttműködés lehetőségét.

Sok sikert kívánok Márki-Zay Péternek – mondta a mai Kormányinfón Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Márki-Zay múlt vasárnak nyerte meg a polgármester választást Hódmezővásárhelyen. A független jelölt meggyőző fölénnyel verte meg a kormánypárti jelöltet, Hegedűs Zoltánt.

A versengésnek nem most van itt az ideje (Fotó: MTI) A versengésnek nem most van itt az ideje (Fotó: MTI)

Lázár János ezer szállal kötődik a városhoz, itt volt polgármester, itt él a családja, ennek a körzetnek az országgyűlési képviselője. Ezért számára különösen fájdalmas lehetett, hogy a támogatását maximálisan élvező fideszes jelölt alulmaradt a küzdelemben.

A miniszter a tájékoztatón arról is beszélt, hogy a kormány, illetve a helyi Fidesz készen áll az együttműködésre az új városvezetővel. A város a szívügyünk – jelentette ki Lázár. Mint elmondta, a helyi Fidesz-frakció Hegedűs Zoltánt választotta meg frakcióvezetőnek (Hegedűs a választás után lemondott alpolgármesteri tisztségéről). A frakciótagok arra kérték Hegedűst, hogy kezdjen tárgyalásokat az új polgármesterrel az együttműködés lehetőségeiről. Minden kezdet nehéz, de mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy jól működjenek a dolgok – közölte a miniszter, aki szerint a magyar politikában mindig ideje van a versengésnek és az együttműködésnek, és most utóbbinak jött el az ideje.