1p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

299 paragrafus várja azt, hogy jövő szerdán a kormány megtárgyalja.

Lázár János, építési és közlekedési miniszter Facebook-oldalára feltöltött beszédében jelenti be, hogy elkészült az a szabályozási javaslat, amely az építésügyre és az építészetre vonatkozó joganyag összegzését jelenti - vette észre a hvg.hu. Eszerint 299 paragrafus várja azt, hogy jövő szerdán a kormány megtárgyalja.

A parlamenti vita megnyitása előtt további egyeztetések zajlottak. A többi között az Építési Vállakozók Országos Szövetségével történt egyeztetést emelte ki a miniszter, hiszen

az elfogadásra váró joganyag fontos fejezete most az építésgazdasággal kapcsolatos szabályozás is.

Emellett az Építész Kamara képviselőivel is történt további szakmai egyeztetés.

Lázár János dolgozik. Fotó: Facebook/Lázár János
Lázár János dolgozik. Fotó: Facebook/Lázár János

Lázár kiemelte: az új építészeti törvényt egy rendkívül széleskörű társadalmi egyeztetés előzi meg: több mint 5000 szakmai javaslatot vizsgáltak meg. Ez a törvény – szerinte – garanciája a szaktudás, szakszerűség és minőség érvényesítésére.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!