<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy parlamenti kérdésre adott válaszból kiderül, útépítések és -felújítások, iskolaépítések, energetikai fejlesztések és sportparkok építései szerepelnek a két évre felfüggesztett állami beruházások listáján. Ez idő alatt ez összesen 1150 milliárd forint megszorítást jelent.

Szeptember 19-ig összesen 284 állami beruházás elhalasztásáról döntött a kormányzat, ez abból a táblázatból derül ki, amit Lázár János beruházási és építési miniszter megbízásából Csepreghy Nándor miniszterhelyettes adott válaszul Vadai Ágnes parlamenti kérdésére. A tízoldalas listán a legkülönfélébb beruházok olvashatók, így számos útépítés és -felújítás elhalasztása mellett kiderül az is, egyelőre nem történik meg A Hagyományos Vadászati Módok Háza Fejlesztése sem, de kikerült a beruházási körből rengeteg szabadidős és sportpark, iskolaépítések, egyetemi fejlesztések, valamint energetikai korszerűsítések is.

Vadai kérdésében idézte a Világgazdaság cikkét is, mely szerint a kormányzat két kikötést tett:

  • torzók nem maradhatnak, azaz a már megkezdett beruházásokat be kell fejezni, illetve
  • a revízió nem érintheti az uniós forrásokból megvalósuló beruházásokat.

Az egyelőre két évre felfüggesztett állami beruházások ez alatt az idő alatt összesen 1150 milliárd forint kiadását akadályozzák meg.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.