2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Egy parlamenti kérdésre adott válaszból kiderül, útépítések és -felújítások, iskolaépítések, energetikai fejlesztések és sportparkok építései szerepelnek a két évre felfüggesztett állami beruházások listáján. Ez idő alatt ez összesen 1150 milliárd forint megszorítást jelent.

Szeptember 19-ig összesen 284 állami beruházás elhalasztásáról döntött a kormányzat, ez abból a táblázatból derül ki, amit Lázár János beruházási és építési miniszter megbízásából Csepreghy Nándor miniszterhelyettes adott válaszul Vadai Ágnes parlamenti kérdésére. A tízoldalas listán a legkülönfélébb beruházok olvashatók, így számos útépítés és -felújítás elhalasztása mellett kiderül az is, egyelőre nem történik meg A Hagyományos Vadászati Módok Háza Fejlesztése sem, de kikerült a beruházási körből rengeteg szabadidős és sportpark, iskolaépítések, egyetemi fejlesztések, valamint energetikai korszerűsítések is.

Vadai kérdésében idézte a Világgazdaság cikkét is, mely szerint a kormányzat két kikötést tett:

  • torzók nem maradhatnak, azaz a már megkezdett beruházásokat be kell fejezni, illetve
  • a revízió nem érintheti az uniós forrásokból megvalósuló beruházásokat.

Az egyelőre két évre felfüggesztett állami beruházások ez alatt az idő alatt összesen 1150 milliárd forint kiadását akadályozzák meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!