2020. március 17. 13:54
mfor.hu

A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották a tornát.

Egy évvel elhalasztja az idei labdarúgó Európa-bajnokságot az UEFA, írja a Guardian. A halasztás hírét elsőként a Norvég Labdarúgó-szövetség osztotta meg Twitteren:

A bejegyzés szerint az Eb-t így 2021. június 11. és július 11. között rendezik meg. Eredetileg idén június 12. és július 12. között tartották volna.

Az Európa-szerte leállított futballbajnokságok és a Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga meccseit így nyár végéig pótolni lehet, amennyiben az optimista forgatókönyv érvényesül, és két hónapon belül elcsitul a kontinensen is a koronavírus-járvány.

A Guardian azonban rámutat: a férfi Eb halasztása újabb problémát is szül, mert a női Európa-bajnokságot jövőre, július 7. és augusztus 1. között rendeznék meg Angliában, így a két torna ütközne.

(Guardian)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.