2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Ezt még a csütörtöki klímacsúcs kezdete előtt vállalta az államszövetség.

A 2005-ös szinthez képest 50 és 52 százalék közötti emissziócsökkentést vállal az USA 2030-ig a Fehér Ház friss közlése szerint, írja a Guardian. A bejelentés nem sokkal a ma kezdődő virtuális klímacsúcs előtt érkezett. Az Európai Unió egyébként 55 százalékos emissziócsökkentést vállalt 2030-ig.

Nagyon éles ez az irányváltás Donald Trump elnökléséhez képest, bár aligha meglepő, hiszen Trump utódja, Joe Biden már választási kampányában egyértelművé tette, hogy kormányzása alatt az USA a klímaváltozás elleni harc vezetője kíván lenni.

Az USA először és eleddig utoljára még Barack Obama idején tett emissziócsökkentési vállalást, még 2014-ben. Akkor arról volt szó, hogy legalább 28 százalékkal csökkentik a károsanyag-kibocsátásukat 2025-ig, a 2005-ös szinthez képest. Aztán jött Trump, és kiléptette az államszövetséget a párizsi klímaegyezményből. Biden elnöklése legelső napján írta alá a dokumentumot, miszerint az USA visszalép a klímaegyezménybe.

Az USA a világ legnagyobb károsanyag-kibocsátója Kína mellett. Klímavédelmi szempontból fontos fejlemény, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök is részt vesz Biden mai klímacsúcsán.

(via Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!