2p

Hazánkban a minimálbér a második legkevesebb egész Európában, már csak Bulgária van mögöttünk. A minimumból már nem szabad elvenni!

A Fidesz 12 év alatt nem volt képes felzárkóztatni a magyar minimálbért uniós szintre, így az továbbra is a sereghajtók között van. Az Eurostat legfrissebb adatai alapján hazánkban a minimálbér nettó 152 950 forintos értékével a második legkevesebb egész Európában, már csak Bulgária van mögöttünk. Mindez annak is köszönhető, hogy az Orbán-kormány még a korábban adómentes legalacsonyabb béreket is megadóztatta. Az MSZP álláspontja az, hogy a minimumból már nem szabad elvenni! Legyen adómentes a minimálbér! - áll az MSZP közleményében.

Hazánkban a minimálbér nettó 152 950 forintos értékével a második legkevesebb egész Európában, már csak Bulgária van mögöttünk. Fotó: Depositphotos
Hazánkban a minimálbér nettó 152 950 forintos értékével a második legkevesebb egész Európában, már csak Bulgária van mögöttünk. Fotó: Depositphotos

A Fidesz milliók elől zárta el a felemelkedés lehetőségét. Az elmúlt 12 évben a kiváltságosok kaptak mindenféle támogatást azért, hogy még tovább növeljék a milliárdos vagyonukat, miközben rengeteg dolgozó bére alig fedezi a megélhetési költségeket. Ez az Orbán-féle nemzeti együttműködés: egy egész nemzet dolgozik és adózik azért, hogy a kiválasztott kevesek urizálása és gazdagodása biztosítva legyen.

A magyar dolgozók magasabb életszínvonalat és fizetéseket érdemelnek! Most a válság idején pedig különösen fontos, hogy minden lehetséges eszközzel biztosítsuk az emberek megélhetését - áll a közleményben.

Európa egyik legkisebb minimálbérét nem szabad megadóztatni, ezért az MSZP szerint el kell törölni a minimálbér 15 százalékos személyi jövedelemadó terhét! El kell kezdeni felzárkóztatni az alacsony magyar béreket, és el kell kezdeni felszámolni a dolgozói szegénységet! (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!