1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Egy hazai bank segíthette a francia szélsőjobboldali politikusnőt.

Marine Le Pen Nemzeti Tömörülés pártjának valahonnan lett 10,6 millió eurója, (3,7 milliárd forintnak megfelelő pénze) a kampányolásra - írja a 444.hu a francia RTL értesülésére hivatkozva.

Orbán Viktor miniszterelnök és Marine Le Pen, a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt vezetője Madridban (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
Orbán Viktor miniszterelnök és Marine Le Pen, a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt vezetője Madridban (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A cikk szerint a párt azt elismerte, hogy banki kölcsönből van a pénz, de nem árulták el, hogy melyik bank volt a hitelező. Egy névtelenséget kérő forrásra hivatkozva a francia tévé weboldala azt írja, hogy volt egy közvetítő, aki segített a hitel intézésében.

Egy bank a segítségére sietett, a francia RTL értesülései szerint Magyarországról. A 444.hu cikke emlékeztet: Marine Le Pen tavaly október végén járt Budapesten, továbbá múlt héten pedig Madridban találkozott Orbán Viktor és Le Pen, ahová mindketten a szélsőjobboldali spanyol párt meghívására érkeztek. 

(444.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!