2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az energiaárak drasztikus emelkedése miatt, a költségcsökkentés érdekében a közvilágítás üzemben lévő 17 600 lámpatestje közül várhatóan több mint ezret kikapcsolnak a hónap végéig Nyíregyházán - tájékoztatta a város önkormányzata pénteken az MTI-t.

Azt írták, a közvilágítási rendszerben rejlő megtakarítási lehetőségekkel már korábban is foglalkozott a város közgyűlése, most a megvalósítási szakasz következik a biztonsági szempontok figyelembevételével.

A város közigazgatási területén a közvilágítással kapcsolatos feladatokat a NYÍRVV Nonprofit Kft. látja el.

"Az energiaköltségek csökkentésére a szakemberek a működő fényforrások egy részének leszerelés nélküli kikapcsolását látták megvalósíthatónak" - közölte az önkormányzat.

A közlemény szerint ez a közvilágítás megritkítását jelenti, a nem egymás melletti fényforrások kikapcsolásával.

A beépített teljesítménycsökkenés a nagykörutat, a Nyíregyházára bevezető főutakat és az egyéb jelentősebb utakat érinti. A lakóutcákban a lakosság biztonságérzete, az élet- és vagyonbiztonság, valamint a közlekedésbiztonság megőrzése miatt nem tervezik lámpák kikapcsolását, és változatlan marad a gyalogátkelőhelyek és lehetőség szerint a csomópontok megvilágítása is.

Hozzátették, a jelenlegi árakkal számolva a döntés nagyságrendileg 100 millió forintos megtakarítást eredményez. "Az intézkedés megvalósításának várható végső időpontja január 31." - áll a közleményben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!