TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 15. 06:59
mfor.hu

A Kirgiz Köztársaság kért, Magyarország adott.

A kedd éjszaka megjelent egyik Magyar Közlönyben szereplő határozatból kiderül: a kormány úgy döntött, figyelemmel a koronavírus világjárvány miatti járványügyi helyzetre, valamint a Kirgiz Köztársaság által diplomáciai jegyzék formájában jelzett adománykérésre, 20 darab invazív lélegeztetőgépet ad át ingyen a kirgizeknek. A Közlönyben felsorolják az átadásra kerülő gépek gyári számát is.

MTI/Mónus Márton MTI/Mónus Márton

 

Az invazív lélegeztetőgépek alkalmasak a koronavírusos betegek kezelésénél; ezek esetében nem csak maszkon keresztül lélegeztetik a beteget, hanem a légcsőbe juttatott tubuson keresztül. Magyarországon egyébként hegyben áll a lélegeztetőgép: Menczer Tamás államtitkár korábban arról beszélt: Magyarország 16 ezer gépet rendelt, ebből 10 ezer be is érkezett, a projekt 300 milliárd forintba került. Emellett a BME-n is kifejlesztettek egy sorozatgyártásra alkalmas lélegeztetőgép-típust (illusztrációnkon ez látható.) A legfrissebb koronavírus-jelentés szerint 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.