<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

A Kirgiz Köztársaság kért, Magyarország adott.

A kedd éjszaka megjelent egyik Magyar Közlönyben szereplő határozatból kiderül: a kormány úgy döntött, figyelemmel a koronavírus világjárvány miatti járványügyi helyzetre, valamint a Kirgiz Köztársaság által diplomáciai jegyzék formájában jelzett adománykérésre, 20 darab invazív lélegeztetőgépet ad át ingyen a kirgizeknek. A Közlönyben felsorolják az átadásra kerülő gépek gyári számát is.

MTI/Mónus MártonMTI/Mónus Márton

 

Az invazív lélegeztetőgépek alkalmasak a koronavírusos betegek kezelésénél; ezek esetében nem csak maszkon keresztül lélegeztetik a beteget, hanem a légcsőbe juttatott tubuson keresztül. Magyarországon egyébként hegyben áll a lélegeztetőgép: Menczer Tamás államtitkár korábban arról beszélt: Magyarország 16 ezer gépet rendelt, ebből 10 ezer be is érkezett, a projekt 300 milliárd forintba került. Emellett a BME-n is kifejlesztettek egy sorozatgyártásra alkalmas lélegeztetőgép-típust (illusztrációnkon ez látható.) A legfrissebb koronavírus-jelentés szerint 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.