2p

Bár elméletileg 16 ezer lélegeztetőgépe van Magyarországnak, úgy néz ki, újabbakra van szükség. Legalábbis erről ír Hadházy Ákos független képviselő. 

A Magyar Honvédség Egyészségügyi Központja lélegeztetőgépekre írt ki közbszerzést - erről ír Facebook-posztjában Hadházy Ákos független képviselő. 

Ezt azért tartja furcsának, mert 16 ezer lélegeztetőgép van valahol egy raktárban. Úgy véli, a beszerzésre előírt ajánlattételi határidő rövidsége arra utal, hogy a nyertes szállító már megvan. Hadházy meglepődne, ha kínai gépeket venne a honvédség a mostani vásárlás során, amely szerinte "beismerése annak, hogy többnyire használhatatlan bóvli eszközöket vettünk méregdrágán". 

A politikus a posztban linkeli a közbeszezrésre vonatkozó hirdetményt is. 

Az RTL Híradó megkeresésére reagált a Honvédelmi Minisztérium Hadházy Ákos kedd reggeli Facebook-posztjára.

A magyar katonaegészségügy a NATO-szabványnak megfelelő eszközöket tervez beszerezni, amelyek markánsan különböznek a civil ellátási rendszerben használt eszközöktől, és amelyek jellegüknél fogva hatékonyan képesek támogatni a műveletekben történő sérültellátást

– válaszolta a HM Sajtóosztály az RTL Híradó érdeklődésére.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!