1p

Süli János nehezen viselte Lázár János kritikáját.

A legfrissebb Magyar Közlönyben Novák Katalin köztársasági elnök aláírásával jelent meg, hogy lemondott posztjáról Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium paksi bővítésért felelős államtitkára.

Lemondott Süli János a paksi bővítésért felelős államtitkár. Fotó: Facebook
Lemondott Süli János a paksi bővítésért felelős államtitkár. Fotó: Facebook

A köztársasági elnök 265/2022. (IX. 6.) KE határozata államtitkár megbízatása megszűnésének megállapításáról: Az Alaptörvény 9.  cikk (4)  bekezdés j)  pontja, valamint a  kormányzati igazgatásról szóló 2018.  évi CXXV.  törvény 204. § (1) és (2) bekezdése alapján – a miniszterelnök javaslatára – megállapítom, hogy Süli Jánosnak, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának e megbízatása – lemondására tekintettel – 2022. szeptember 5-ei hatállyal megszűnik

– szól a határozat.

Süli János távozásának hátterében a 444.hu szerint többek között az a kritika állhatott, amelyet Lázár János fogalmazott meg. Az építési és beruházási miniszter szerint a kormánynak vannak hibás döntései, de közülük a legsúlyosabb bűn az, hogy mostanra nincs már készen a paksi atomerőmű új blokkja.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!