<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Süli János nehezen viselte Lázár János kritikáját.

A legfrissebb Magyar Közlönyben Novák Katalin köztársasági elnök aláírásával jelent meg, hogy lemondott posztjáról Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium paksi bővítésért felelős államtitkára.

Lemondott Süli János a paksi bővítésért felelős államtitkár. Fotó: Facebook
Lemondott Süli János a paksi bővítésért felelős államtitkár. Fotó: Facebook

A köztársasági elnök 265/2022. (IX. 6.) KE határozata államtitkár megbízatása megszűnésének megállapításáról: Az Alaptörvény 9.  cikk (4)  bekezdés j)  pontja, valamint a  kormányzati igazgatásról szóló 2018.  évi CXXV.  törvény 204. § (1) és (2) bekezdése alapján – a miniszterelnök javaslatára – megállapítom, hogy Süli Jánosnak, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának e megbízatása – lemondására tekintettel – 2022. szeptember 5-ei hatállyal megszűnik

– szól a határozat.

Süli János távozásának hátterében a 444.hu szerint többek között az a kritika állhatott, amelyet Lázár János fogalmazott meg. Az építési és beruházási miniszter szerint a kormánynak vannak hibás döntései, de közülük a legsúlyosabb bűn az, hogy mostanra nincs már készen a paksi atomerőmű új blokkja.