2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Sajtóhírek szerint Palkovics László veszi a kalapját. 

Palkovics László technológiai és ipari miniszter bejelentette lemondását – értesült a Telex több egymástól független forrásból.

A minisztériumban már főosztályvezetői szinten is értesítették a munkatársakat az átadás-átvétel előkészítéséről. A távozás hátterében állítólag energiapolitikai véleménykülönbségek állnak.

Havasi Bertalan, Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke érdemben nem válaszolt a lap megkeresésére, de nem is cáfolta az értesülést. Palkovics László még nem reagált.

Palkovics László technológiai és ipari miniszter a Paksi Atomerőmű Látogatóközpontjában 2022. június 24-én. Fotó: MTI
Palkovics László technológiai és ipari miniszter a Paksi Atomerőmű Látogatóközpontjában 2022. június 24-én. Fotó: MTI

Palkovics László 2014-ben csatlakozott a harmadik Orbán-kormányhoz, előbb az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára volt, majd 2016-tól oktatásért felelős államtitkár lett. A negyedik Orbán-kormány egyik legerősebb embere volt eddig, tárcájának irányítása alá tartozik többek között az energiapolitika mellett az állami MVM, a hulladékkezelés, a közlekedés, klímaügyek, iparpolitika, technológiai fejlődés, foglalkoztatás és a környezetvédelem is, írja a Telex.

Az Index szerint távozásának hátterében az áll, hogy a kormányfő megváltoztatná a minisztériumi struktúrát, a közlekedés kikerülne a tárcától. Palkovics László utódja Lantos Csaba közgazdász lehet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!