2p

Az Európai Parlament beperelné az Európai Bizottságot azért, mert részben feloldották a Magyarországnak járó uniós támogatásokat. Az erről beszélő Daniel Freundnak üzent Kocsis Máté.

Kocsis Máté szerda este tette közzé a Facebookon azt a posztot, amiben így fogalmaz: 

Ismerjük ezt a reflexet egyes németektől: kisebb ország véleménye nem tetszik, meg fogják valahogy támadni. Igen, náci tempó.

A Fidesz frakcióvezetője arra reagált, hogy az Európai Parlament újra napirendre került a magyar jogállamiság és az uniós pénzek befagyasztásának ügye; az erről szóló vitában Daniel Freund német zöldpárti európai parlamenti képviselő arról beszélt, hogy be kell perelni az Európai Bizottságot azért, mert annak ellenére folyósított korábban befagyasztott támogatásokat Magyarország számára, hogy az meglátása szerint még mindig nem teljesíti az ennek feltételéül megszabott feltételeket. 

Freund szerint Magyarország Ukrajnával kapcsolatos álláspontjának felpuhítását akarta megvásárolni a bizottság elnöke, Ursula von Der Leyen azzal, hogy megkezdték a támogatások folyósítását, ezért perelné be a Parlament a Bizottságot - az indítványról csütörtökön szavaz majd az EP.

  

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!