<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ezek történtek az elmúlt órákban.

 • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közvetlen megbeszéléseket sürgetett Vlagyimir Putyinnal, mondván: " E találkozó nélkül lehetetlen teljesen megérteni, mire készek a háború megállítása érdekében." Azt is mondta, országa soha nem fog meghajolni Oroszország ultimátumai előtt, és a közvetlenül támadott városok, köztük a főváros, Kijev, valamint Mariupol és Harkov nem fogadja el az orosz megszállást.

Homokzsákokból emelt barikád az Odesszai Nemzeti Opera- és Balettakadémia épülete előtt a délnyugat-ukrajnai Odessza kikötővárosban 2022. március 21-én. Fotó: MTI/EPA
Homokzsákokból emelt barikád az Odesszai Nemzeti Opera- és Balettakadémia épülete előtt a délnyugat-ukrajnai Odessza kikötővárosban 2022. március 21-én. Fotó: MTI/EPA

 

 • Oroszország hamis vádjai, miszerint Ukrajnának biológiai és vegyi fegyverei vannak, „egyértelmű jele”, hogy Vlagyimir Putyin azt fontolgatja, hogy maga is használja ezeket – mondta Joe Biden. A Pentagon háborús bűnök elkövetésével vádolta meg az orosz erőket Ukrajnában, mondván, hogy erre "egyértelmű bizonyítékok" vannak, és az amerikai védelmi minisztérium szóvivője szerint ez segít a bizonyítékok összegyűjtésében.
 • Biden azután beszélt, hogy a Pentagon „egyértelmű bizonyítékot” látott arra, hogy az orosz erők háborús bűnöket követnek el, és segít a bizonyítékok gyűjtésében.
 • Biden emellett figyelmeztette az amerikai üzleti közösséget a növekvő orosz kiberfenyegetésre utaló hírszerzésre, és felszólította a vállalatokat, hogy „azonnal” készítsenek védekezést.
 • Josep Borrell, az EU külügyi főnöke új terveket hirdetett egy „EU gyorsbevetési kapacitás” fejlesztésére, amely lehetővé tenné a blokk számára, hogy „akár 5000 katonát is gyorsan bevethessen” különböző típusú válságokra. Ragaszkodott ahhoz, hogy „európai hadsereget” ne hozzanak létre.
 • Oroszország azzal fenyegetőzött, hogy megszakítátja kapcsolatait az Egyesült Államokkal., miután Joe Biden háborús bűnösnek nevezte Vlagyimir Putyint, azt állítva, hogy megjegyzései „az orosz-amerikai kapcsolatokat a megszakítás küszöbére sodorják". .
 • Csaknem 10 000 orosz katona halhatott meg az ukrajnai háborúban, amióta Oroszország csaknem négy héttel ezelőtt megtámadta, és több mint 16 000 megsebesült – derült ki a moszkvai védelmi minisztérium egy Kreml-barát bulvárlapjában közölt, korábban nyilvánosságra nem hozott adatokból., Komszomolszkaja Pravda. A lap később közleményt adott ki, hogy feltörték az adataikat..
 • Boris Johnson brit miniszterelnök "kétségbeesetten arra vágyik", hogy Ukrajnába menjen és "valódi érzelmi kapcsolata van" az ukrán néppel - állította a tory pártelnök. A hétvégén jelentették, hogy Johnson Kijevbe akart menni, de hétfőn 10 forrás nem jelezte, hogy ez nem valószínű.
 • A csernobili kimerült munkások egy része elhagyhatta a helyszínt   Ukrajna orosz inváziója óta szolgálatot teljesítettek az elmúlt három hétben , ami a helyszín biztonságával kapcsolatos aggodalmakat szította.
 • Az Egyesült Királyság védelmi attaséja azt mondta, hogy Oroszország azon állításai, miszerint „hiperszonikus” rakétákat lőttek ki Nyugat- Ukrajnában, valószínűleg arra irányulnak, hogy csökkentsék a szárazföldi hadjárat előrehaladásának hiányát.
 • Kijevben egy vadonatúj bevásárlóközpont semmisült meg egy rakétatámadásban, amelyben legalább nyolc ember meghalt , ez az eddigi legnagyobb támadás a főváros ellen.
 • Egy friss hadműveleti jelentés szerint az ukrán hadsereg közölte, hogy az orosz erők tartják a szárazföldi folyosót Krímmel, és blokkolják az Azovi-tengerhez való hozzáférést .
 • Az ENSZ Emberi Jogi Hivatalának (OHCHR) frissítése szerint Ukrajnában összesen 2421 polgári áldozatot jegyeztek fel Oroszország megszállása óta, köztük 925-en meghaltak és 1496-an megsérültek .

(The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.