3p

Még nem késő ingyen regisztrálni a 15:30 órakor kezdődő eseményre.

A szállásfoglalói portálok legfrissebb felmérései szerint az idei nyáron a külföldről érkezők számával elégedettek lehetnek majd a budapesti szálláshelyeket üzemeltetők, azonban a vidéki szállások esetében már nem ilyen egyértelmű a helyzet. Hogy látja ezt a szakember? Kongatni kell a vészharangot nyárra a belföldi turizmus esetén vagy egész másról van szó?

Június végi beszélgetőpartnerünk jelenleg a szálláshelyek minősítési munkáját vezeti állami szinten, ezért megkérdezzük tőle, ez pontosan mit is jelent, mennyiben nyújt segítséget egy adott szálláshelynél, hogy több vendég érkezzen hozzá, és vajon mit jelent a vendég oldaláról, mi olvasható ki számára egy-egy minősítés alapján?

Mivel a minősítések nemcsak a magyar vendégek számára szólnak, ezért kikerülhetetlen, hogy a nemzetközi összehasonlításra is rákérdezzünk: vajon európai, netán távolabbi földrészekről érkezőknek mekkora segítség, ha tudják, egyik-másik szálláshely milyen minősítéssel rendelkezik? Egyáltalán, figyelik a vendégek a minősítési adatokat, mennyire számít döntésük esetén a minősítő védjegy?

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. ügyvezetője lesz Klasszis Klubunk mai vendége. Fotó: MTÜ
Könnyid László, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. ügyvezetője lesz Klasszis Klubunk mai vendége. Fotó: MTÜ

Budapest esetén pontosan tudjuk, mi az, amiért egy turista hozzánk érkezik: látni szeretné a város szépséges pontjait, nevezetességeit, kulturális, nyáron különösen kiemelkedő zenei kínálatát, valamint élvezzék a főváros éttermeinek, kisebb vendéglátóhelyeinek kínálatát. Vidéken melyek lehetnek azok a pontok, programok, ajánlatok, amelyek egyfajta vendégmásnesként odavonzzák a látogatót? Mert azzal azért mindannyian tisztában vagyunk, egy minden jóval felszerelt szálláshely a mai kor vendégének nem elég, szeretne emellett ismerkedni a környék látnivalóival, élményeket szerezni a szálláshelyek falain túl is. Mit javasol a szakértő? Milyen programok, események, helyszínek ajánlhatók jó szívvel?

Végül még egy aktuális téma: a számunkra szent és sérthetetlen Balaton-kérdése, amiről ma a szakma oldaláról sok szó esik. Mert az ott élő szolgáltatók szerint elhibázott üzenet a négy évszakos Balatont promotálni, a szezon az imádott tavunk esetén valójában csak a nyári főszezon, előtte-utána eltűnik a vendég a tó környékéről. Egyetért ezzel a szakember vagy cáfolja a helyiek állítását?

Ezeket a kérdéseket tervezzük körbejárni Könnyid Lászlóval, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. ügyvezetőjével, Klasszis Klubunk következő, a szokásoknak megfelelően ezúttal is mintegy egyórásra tervezett online programján, amelynek időpontja: 2023. június 28. szerda, 15.30 óra. Természetesen az eseményen Olvasóink is feltehetik kérdéseiket, akik számára a részvétel ingyenes, mindössze csak egy regisztráció szükséges.

Regisztráljon most ingyenes online klubtalálkozónkra! >>>

Korábbi Klasszis Klubunk beszámolói:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!