2p

A Windisch László által elnökölt Állami Számvevőszék 42 dolgozójától vált meg.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) április 24-én tette közzé honlapján, hogy csoportos létszámleépítés keretében a munkakörök számát mintegy 10 százalékkal csökkentette. A szűkszavú közleményből kiindulva a 24.hu járt utána a részleteknek

A lap hétfő reggel megjelent cikke szerint a május 1-jei hatályú leépítés a gyakorlatban azt jelenti, hogy összesen 42 dolgozótól vált meg az ÁSZ, vagyis a teljes állomány létszámának 7,55 százalékát küldték el, valamint be nem töltött pozíciókat szüntettek meg. A lépést a 24.hu érdeklődésére a működés hatékonyabbá és takarékosabbá tételével, az adatalapú, a digitalizáció eszköztárát is felhasználó, felügyeleti jellegű intézmény kialakításával indokolták. Arra, hogy milyen posztokat érintett a leépítés, annyit válaszoltak, hogy a csoportos létszámleépítés érintette „az ellenőrzési és a támogató egységeket is, az egységeken belül számos különböző munkakört és státuszt.

Más forrásból a lap úgy értesült, hogy a vártnál rosszabb költségvetési helyzettel függ össze a dolgozói állomány megtizedelése, és a szervezet mind a 9 igazgatóságát érinti a létszámcsökkentés. Mint emlékeztetnek, nincs egy hónapja, hogy az ÁSZ megvált a korábban 11 fős sajtófőosztály négy dolgozójától. Ugyanekkor váltották le a fővárosi önkormányzat zárszámadásának ellenőrzését végző igazgatóság vezetőjét is.

Az ÁSZ vezetője az a Windisch László, akiről az jelent meg egyes lapokban, hogy kedvese Magyar Péter volt felesége, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!