2018. december 13. 09:13
mfor.hu

Michael Kovrig kanadai exdiplomatát azért vették őrizetbe Kínában, hogy visszavágjanak vele a Huawei vezetőjének letartóztatásáért.

Kína az elmúlt napokban két kanadai állampolgárt is őrizetbe vett, valószínűleg azért, hogy így vágjanak vissza a Huawei pénzügyi vezetőjének Kanadában történt letartóztatásáért. Közülük az egyikről, Michael Kovrigról most kiderült, ezer szállal kötődik Magyarországhoz. Az érdekességre egy olvasó hívta fel a 444 figyelmét.

Michael Kovrig Michael Kovrig

Kovrig magyar származású, és a kilencvenes évek felében Budapesten élt. Itt a Budapest Week újságírója volt, 1996 és 1999 között pedig a Bankrupt nevű punkegyüttesben énekelt. A 444-nek információkat közlő olvasó is innen ismeri, ugyanis itt együtt zenéltek. Tavaly áprilisban, amikor a kanadai újra Budapesten járt, a zenekarnak épp koncertje volt, így Kovrig is beszállt egy szám erejéig a buliba.

Kovrig-ot hétfőn tartóztatták le Pekingben. Kína ugyan tagadja, de a kanadai külügy erősen valószínűsíti, hogy ez megtorlás a Huawei globális pénzügyi igazgatójának őrizetbe vételéért. Meng Van-csout december 1-jén tartóztatták le, miközben egy Hongkongból érkező repülőgépről átszállt Vancouverben. Az Egyesült Államok ügyészsége szerint Meng Skycom nevű hongkongi fedőcégen keresztül Iránnal üzletelt 2009 és 2014 között, s így megsértette a Washington, illetve Brüsszel által elrendelt büntetőintézkedéseket. Az Egyesült Államok a menedzser kiadatását követeli, akinek óvadék ellenében való szabadlábra helyezéséről döntött kedden az ügyben illetékes vancouveri bíróság.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.