<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem először küldünk Astra Zenecát Ghánába.

A szerda este megjelent Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározatból kiderül: 400 000 adag AstraZeneca COVID–19 Vaxzevria vakcinát ad ingyenesen a kormány a Ghánai Köztársaságnak.

Az Orbán Viktor által jegyzett határozat 30 napot ad arra, hogy Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere gondoskodjon a vakcinák rendelkezésre bocsátásáról, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig vegye fel a  kapcsolatot a  Ghánai Köztársaság kijelölt képviselőjével, majd közösen adják át a szállítmányt.

Szijjártó Péter Facbook-videójából viszont kiderül, hogy nem lesz ennyi időre szükség, az oltóanyag pénteken meg is érkezik a 27 millió lakosú afrikai országba. A miniszter arról is beszélt: ezzel 3,8 millióra emelkedik a Magyarország által adományozott oltóanyagok száma, amelyekből 2,5 millió a kritikus helyzetben lévő Afrikába irányult.

A kormány egyébként már korábban is adott ingyenesen vakcinát Ghánának - novemberben 800 ezer adag Astra Zeneca küldéséről rendelkezett a miniszterelnök szintén 30 napos határidővel. Decemberben az atv.hu összeállítása szerint még több mint másfél millió adag állt a magyar raktárakban ebből az oltóanyagból, amelyek már nagyon közel voltak a lejárati idejükhöz.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.