2020. március 26. 13:03
MTI

Steven Dick a nagykövet egyik legfontosabb tanácsadója volt, halálhírét a követség is megerősítette.
 

CNN cikke szerint Dicket azután helyezték a budapesti konzulátusra, hogy korábban Rijádban és Kabulban is dolgozott, és Iain Lindsay nagykövet egyik kulcsfontosságú tanácsadója volt. Halálával kapcsolatban a brit külügyminiszter, Dominic Raab így fogalmazott:

Mélységesen elszomorít a hír, és őszinte részvétemet küldöm a szüleinek. Steven egy kiváló diplomata volt, aki tehetségesen képviselte az Egyesült Királyságot. Hiányozni fog szeretteinek és kollégáinak egyaránt.

Iain Lindsay közleményében arról írt, hogy csapatuk és családjaik megdöbbentek Steven Dick halálán. Hozzátette: mióta a nagykövet-helyettes tavaly októberben Budapestre érkezett, professzionalizmus jellemezte munkáját, nem utolsósorban magyartudása is kiváló volt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.