2018. április 18. 10:52
MTI

A Reuters megkérdezett 76 elemzőt, döntő többségük erre számít.

A Bank of England (BoE) 25 bázisponttal emeli az alapkamatot májusi ülésén - vélte a Reuters által megkérdezett elemzők többsége. A 76 elemző szinte mindegyike szerint az alapkamat a jelenlegi 0,5 százalékról 0,75 százalékra nő. A BoE május 10-én dönt az alapkamatról.

A szakértők kis többsége szerint az alapkamat 1 százalékra emelkedik jövő év március végéig.

Kedden közölt adat szerint a februárban zárult három hónapban négy évtizedes mélypontra, 4,2 százalékra csökkent a munkanélküliség Nagy-Britanniában, és megállt az alkalmazotti reálbérek csökkenése. Elemzők szerint a továbbiakban már a bérek emelkedésére lehet számítani, és ezt alapul véve a BoE minden bizonnyal az alapkamat növeléséről dönt májusi ülésén. A brit jegybank tavaly novemberben, tíz év után először emelt kamatot, 0,25 százalékponttal a jelenleg is érvényes 0,50 százalékra.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.