2020. március 18. 07:14
mfor.hu

Szerda reggelre 8-cal emelkedett a fertőzöttek száma hazánkban. 

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 58-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma - számolt be a koronavirus.gov.hu. Az Operatív Törzs keddi tájékoztatása szerint 2 beteg állapota súlyos, őket intenzív osztályon kezelik. 

Fotó: Pixabay Fotó: Pixabay

Egyelőre a többi statisztikát még nem frissítették, vagyis az 2 gyógyultról, 1 elhunytról árulkodik, napok óta változatlanul 137 azok száma, akik karanténban vannak, és 1587 mintavétel történt eddig. Utóbbi két adat az elmúlt napok tapasztalatai alapján azonban a délelőtt folyamán frissül majd. 

Ahogy azt  dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn bejelentette és az adatokból is látszik: a járvány második szakaszához érkeztünk, amikor az egyedi fertőzések után már megkezdődött a vírus közösségi terjedése, amely azt jelenti, hogy már nem lehet minden fertőzöttről pontosan megmondani, hogy kitől kapta a fertőzést. 

Hazánkban a diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttetek száma elérte az 58-at, közülük 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 47 magyar állampolgár. Hétfőn a második iráni gyógyult is távozott a kórházból. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.