2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

Még egy makett is készül arról, hogy milyen modern lesz Észak-Csepel: a budapestieket így könnyebb lesz meggyőzni, miért kell átépíteni 135 hektárt. 

Kicsit még drágább lett a Budapest Déli Városkapu Fejlesztés névre keresztelt projekt, amely Észak-Csepel és Dél-Pest új beépítési elképzeléseinek terve. A Fürjes Balázs vezette Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) tavaly április végén írt alá szerződést a Snohetta Studio Innsbruck és a Besch und Partner osztrák építész konzorciummal: nettó 580 millió forintért vázolhatják fel, mi legyen az eredménye a projektnek.

Ez lett most egy kicsit drágább: extra 58 millió forinttal módosították a szerződést, aminek így az értéke 638 millió forintra ugrott - derül ki az európai közbeszerzési értesítőből.

Az eredeti projekt nem drágult, a 2019. április 25-én megkötött tervezői szerződés tartalma bővült új elemekkel. A kibővített szerződés új eleme a Masterplant bemutató makett elkészítése is, amely fontos szerepet fog betölteni a terület mestertervéről szóló kommunikációs események, kiállítások, előadások során, közérthetően mutatja be a mestertervet Budapest lakosságának, a szakmának, a potenciális fejlesztőknek, illetve a nemzetközi nagy közönségnek.

- szól a szerződésmódosítás indoka. Tehát még egy makettet is készíteniük kell majd az osztrákoknak, amivel könnyebben meggyőzhetik majd a budapestieket, hogy mennyivel jobb lesz nekik, ha teljesen átépítik a területet.

A korábbi tervek szerint, ha Budapest rendezhetette volna a 2024-es olimpiát, akkor ezen a területen lett volna egy sor létesítmény, például az olimpiai falu és az atlétikai stadion. Utóbbi megépítéséről az olimpiai pályázat visszavonása után sem tett le a kormány. A 135 hektáros területet a Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út határolja. Központi eleme az ide tervezett Diákváros, amely nyolc-tízezer egyetemi hallgató, illetve az egyetemi oktatók számára is otthont adó kollégiumváros. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.