<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Még egy makett is készül arról, hogy milyen modern lesz Észak-Csepel: a budapestieket így könnyebb lesz meggyőzni, miért kell átépíteni 135 hektárt. 

Kicsit még drágább lett a Budapest Déli Városkapu Fejlesztés névre keresztelt projekt, amely Észak-Csepel és Dél-Pest új beépítési elképzeléseinek terve. A Fürjes Balázs vezette Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) tavaly április végén írt alá szerződést a Snohetta Studio Innsbruck és a Besch und Partner osztrák építész konzorciummal: nettó 580 millió forintért vázolhatják fel, mi legyen az eredménye a projektnek.

Ez lett most egy kicsit drágább: extra 58 millió forinttal módosították a szerződést, aminek így az értéke 638 millió forintra ugrott - derül ki az európai közbeszerzési értesítőből.

Az eredeti projekt nem drágult, a 2019. április 25-én megkötött tervezői szerződés tartalma bővült új elemekkel. A kibővített szerződés új eleme a Masterplant bemutató makett elkészítése is, amely fontos szerepet fog betölteni a terület mestertervéről szóló kommunikációs események, kiállítások, előadások során, közérthetően mutatja be a mestertervet Budapest lakosságának, a szakmának, a potenciális fejlesztőknek, illetve a nemzetközi nagy közönségnek.

- szól a szerződésmódosítás indoka. Tehát még egy makettet is készíteniük kell majd az osztrákoknak, amivel könnyebben meggyőzhetik majd a budapestieket, hogy mennyivel jobb lesz nekik, ha teljesen átépítik a területet.

A korábbi tervek szerint, ha Budapest rendezhetette volna a 2024-es olimpiát, akkor ezen a területen lett volna egy sor létesítmény, például az olimpiai falu és az atlétikai stadion. Utóbbi megépítéséről az olimpiai pályázat visszavonása után sem tett le a kormány. A 135 hektáros területet a Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út határolja. Központi eleme az ide tervezett Diákváros, amely nyolc-tízezer egyetemi hallgató, illetve az egyetemi oktatók számára is otthont adó kollégiumváros.