1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Lomtalanítás a hadseregben, a szerbeknek még jó, ami a magyaroknak már selejtes.

26 darab orosz BTR páncélozott gyalogsági harcjárművet vesz Magyarországról Szerbia – írja szerb forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet. A kormánylap úgy tudja, hogy a Rhein­metall Zalaegerszegen készülő Lynz (Hiúz) harcjárművei miatt váltak feleslegessé a BTR–80A-k, amik már „nem elégítik ki Magyarország hosszú távú védelmi igényeit” - szemlézte a 444.

A BTR-80A-kat még a szovjetektől megörökölt orosz államadósság kiegyenlítése fejében kapta meg a Magyar Honvédség, rögtön 555 darabot, de ezek nagy része úgy is használhatatlanná vált, hogy a flotta egy részét 2006 és 2010 között felújították.

A most Szerbiának eladott járművek éjjellátó készülékekkel és fejlett kommunikációs rendszerekkel felszereltek a beszámoló szerint, egyszerre tíz embert tudnak szállítani. A magyar-szerb harcászati üzlet ellenértékéről nem ír sem a szerb, sem a magyar kormánylap.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!