2p

Ez része az orosz támadás logisztikai megtámogatásának.

Csütörtök délelőtt gyakorlatilag alig lehetett mobil kapcsolatba lépni egymással Ukrajna több megyéjében - jelentette az UNN ukrán hírügynökség. A lembergi, az odesszai és a csernovicki megyékben voltak a legnagyobb szakadozások. Az ukrán hatóságok és műszaki csoportok igyekeznek helyreállítani a távközlési rendszer sérült vagy nem működő elemeit. 

A hírügynökség késő délelőtt már azt jelentette, hogy nem sérült az internetkapcsolat sehol sem. A távközlési kapcsolatokért felelős állami szerv elismerte, hoigy lehetnek akadozások, de a szolgáltatók mindent elkövetnek. Azt tanácsolták, hogy beszélgetés helyett inkább SMS-ekkel kommunikáljanak az emberek. 

Közben jöttek részeletesebb hírek a nagyvárosokban történt robbanásokról. Kijevben például a Dnyeper folyó bal partján, Brovari városkában és Boriszpolnál, vagyis a nemzetközi repülőtér közvetlen közelében is voltak robbanások - számoltak be szemtanúk. A robbanások után kisebb nagyobb tüzek is keletkeztek, ezeket most is megpróbálják eloltani. Brovari esetében légitámadásról szólt a hírügynökségi jelentés, abban az orosz akcióban egy négyemeletes épületet ért több találat, meghalt egy ember és többen megsérültek.

Az UNN szerint Harkivban, Zsitomirban, Herszonban és Bredjanszkban is voltak robbanások. Ukrajna harmadik legnépesebb városában, a stratégiailag rendkívül fontos Odesszában a CNN szerint a kikötőben és a város központjában is hatalmas robbanások voltak. Ottani áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés, viszont a nagyobb orosz csapatösszevonásokat megerősítették. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!