<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Harmadával kevesebb gáz érkezik Olaszországba Oroszországból - jelentették be hétfőn.

Oroszország mintegy harmadával csökkentette az Olaszországba irányuló gázszállításait - jelentette be hétfőn a részben állami tulajdonban lévő Eni olasz energiaszolgáltató a Gazprom orosz állami vállalattól kapott tájékoztatásra hivatkozva.

Az MTI által szemlézett tájékoztatás szerint a szokásos napi 32 millió köbméter helyett hétfőn napi 21 millió köbmétert szállítanának. Amennyiben "új és jelentős változások" következnének be, az Eni további információkat kíván nyújtani - tették hozzá.

Az ukrajnai háború kitörése óta Mario Draghi miniszterelnök kormánya függetleníteni akarja magát az orosz gázszállításoktól. A közel 60 millió lakosú ország gázimportjának nagy részét Oroszországból kapja. Az olasz kormány megállapodásokat kötött más gázszállítókkal, például Azerbajdzsánnal, Katarral és Algériával. Olaszország azóta két terminált is vásárolt a cseppfolyósított földgáz (LNG) tárolására és újragázosítására a Snam gázhálózat-üzemeltetőn keresztül - emlékeztet az MTI.

Európa-szerte komoly kezdeményezések indultak az orosz gáztól való függetlenedés érdekében, amelyeket a hasonló események tovább gyorsíthatnak - Németországban is égető a kérdés, miután hétfőn megkezdődött az Északi Áramlat gázvezeték 10 naposra tervezett karbantartása. Kérdés, hogy a karbantartás után valóban újra megindul-e a gázszállítás a vezetéken:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.