3p

Egy ceglédi, egy egri és egy bonyhádi középiskola csapata csatlakozott a már korábban bejutott nyolc team mellé a harmadik alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny megyei elődöntőiben, s nyert ezáltal jogot a december 9-ei országos döntőben való részvételre. November 23-áig további elődöntőkre kerül sor.

Magasabb-e a hazai értékpapírok kamata a várható inflációnál, tehát várható-e tőlük pozitív reálkamat? Mi történik a betétünkkel, ha egy bank csődbe megy, illetve a részvényünkkel, ha egy brókercég húzza le a rolót? Mennyi pénzre lehet szükségünk az állami nyugdíjon felül az idős éveinkben, s milyen megtakarítási formákban érdemes gondolkodni?

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kaptak a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! címen rendezett diákverseny harmadik, november 16-én és 19-én lebonyolított online fordulójában három megye (Heves, Pest, Tolna) legjobbjai.

A Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával rendezi meg a versenyt, amelynek programját a szervezők a verseny többi támogatóival együtt kifejezetten edukációs céllal állították össze, azt szem előtt tartva, hogy a diákok gyakorlati tudásra tegyenek szert, játékos módon.

A verseny – mely szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos volt jegybankelnök – három, online megrendezett fordulóból áll.

A november 16-ai versenynap továbbjutói:

Aladár és a csipmaunksz – Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum

csapatkapitány: Szelei Laura, felkészítő tanár: Dombiné Mirkó Ilona

PénzÉsz – Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium, Eger

csapatkapitány: Pomaházi Krisztina, felkészítő tanár: Czuforné Kleszó Éva

A november 19-ei versenynap továbbjutója:

Pink Flamingók – Tolna Megyei SZC Perczel Mór Technikum és Kollégium, Bonyhád

csapatkapitány: Bogos Lili, felkészítő tanár: Novák-Schattmann Tímea

Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel:

  • Az Államadósság Kezelő Központ fejenként 100 ezer forint értékű tárgynyereményt ajánlott fel a győztes csapat tagjainak.
  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2x125 000 forint összegű ajándékutalvánnyal jutalmazza az országos döntőben 2. és a 3. helyen végző csapatokat.
  • A Pénzügyminisztérium 150 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel, amelyet a zsűri ítél oda a megyei versenyen jól szereplő csapatoknak.
  • A Magyar Biztosítók Szövetsége egy laptopot ajánlott fel annak a pedagógusnak, aki a legtöbb diákot készíti fel a versenyre.
  • A Fundamenta-Lakáskassza a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára egyenként 50 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.

A Pénziránytű Alapítvány az országos döntő első 3 helyezett csapatának 1-1 hordozható bluetooth hangszórót ajánlott fel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!