<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A meleg víz és a gyengéd vízsugarak masszázsa kétségtelenül számos pozitív hatással van a testre és a lélekre egyaránt, de a nyári kánikulában keveseknek van kedve meleg vízben lazítani. Azonban van néhány olyan praktika, melyeket bevetve nyáron is élvezettel használhatod a hűvös vizű masszázsmedencédet!
 

Kapcsold ki a fűtést!
 
Igen banális ötletnek hangzik, mégsem jut mindenki eszébe, hogy néhány jakuzziban bizony le lehet állítani a fűtőmotorok munkáját, de ahol nem lehetséges ezt a funkciót a befúvóktól külön kikapcsolni, ott is van lehetőség alacsonyabbra állítani a hőfokot. Sőt, egyes medencék rendelkeznek nyári móddal, ami lényegében egy hűtési funkció, segítségével pedig akár 30 fok alá is csökkenthető a jakuzzi hőmérséklete néhány óra leforgása alatt.
 
Azonban mielőtt 30 fok alá állítanád a hőmérsékletet, gondolj arra is, hogy a masszázsmedencében a lazításé a főszerep, és ehhez a kb. 28 fokos vízhőmérséklet, ami úszómedencében ideális, a hosszas ücsörgéshez már meglehetősen hideg.
 
Kapcsold be a masszázsbefúvókat!
 
A masszázsbefúvók, vagyis a jetek járatása gyorsabb vízhűtést eredményez, hiszen a víznél hűvösebb levegő és a víz keveredése határozottan képes hűteni a medence meleg vizét. A víz folyamatos forgatása miatt a jakuzzi vizének hőmérséklete egyenletesen csökken, ezáltal pedig hamarabb élvezheted a hűvösebb fürdőt.
 

Használd a tetőt okosan!
 
A thermotetők használatát leginkább a hideg hónapokban ajánlják, aminek elsődleges oka, hogy bent tartsa a meleget, vagyis ne hagyja lehűlni a medence vizét, valamint a párolgó víz se vesszen kárba.
 
Ennek ellenére nyáron is legalább annyira érdemes használni a thermotetőt, mint télen, hiszen ez az eszköz nem csupán bent tudja tartani a meleget, hanem nyáron tökéletes védelmet nyújt a forró napsugarak vízmelegítő hatásával szemben. Ugyanakkor éjszakára érdemes két saroknál felemelni és kitámasztani vagy levenni a tetőt, hogy szellőzhessen, valamint lehűlhessen a víz.
 
Cserélj vizet!
 
Ha a lehető leggyorsabb megoldásra van szükséged, természetesen szóba jöhet a vízcsere. Attól függően, hogy mennyire szeretnéd lehűteni a masszázsmedence vizét, elegendő lehet részleges vízcsere is, de drasztikusabb hőmérsékletcsökkenés érdekében akár az egész jakuzzi vize cserélhető. Akár a részleges, akár a teljes csere mellett döntesz, végül ne feledkezz meg a víz kémiai egyensúlyának beállításáról.
 
Amennyiben neked még nincs masszázsmedencéd, de szeretnél egy igazán minőségi és impozáns jakuzzi büszke tulajdonosa lenni, keresd fel a Caldera Spas oldalát, és válaszd ki a számodra leginkább megfelelő darabot!
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.