3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A meleg víz és a gyengéd vízsugarak masszázsa kétségtelenül számos pozitív hatással van a testre és a lélekre egyaránt, de a nyári kánikulában keveseknek van kedve meleg vízben lazítani. Azonban van néhány olyan praktika, melyeket bevetve nyáron is élvezettel használhatod a hűvös vizű masszázsmedencédet!
 

Kapcsold ki a fűtést!
 
Igen banális ötletnek hangzik, mégsem jut mindenki eszébe, hogy néhány jakuzziban bizony le lehet állítani a fűtőmotorok munkáját, de ahol nem lehetséges ezt a funkciót a befúvóktól külön kikapcsolni, ott is van lehetőség alacsonyabbra állítani a hőfokot. Sőt, egyes medencék rendelkeznek nyári móddal, ami lényegében egy hűtési funkció, segítségével pedig akár 30 fok alá is csökkenthető a jakuzzi hőmérséklete néhány óra leforgása alatt.
 
Azonban mielőtt 30 fok alá állítanád a hőmérsékletet, gondolj arra is, hogy a masszázsmedencében a lazításé a főszerep, és ehhez a kb. 28 fokos vízhőmérséklet, ami úszómedencében ideális, a hosszas ücsörgéshez már meglehetősen hideg.
 
Kapcsold be a masszázsbefúvókat!
 
A masszázsbefúvók, vagyis a jetek járatása gyorsabb vízhűtést eredményez, hiszen a víznél hűvösebb levegő és a víz keveredése határozottan képes hűteni a medence meleg vizét. A víz folyamatos forgatása miatt a jakuzzi vizének hőmérséklete egyenletesen csökken, ezáltal pedig hamarabb élvezheted a hűvösebb fürdőt.
 

Használd a tetőt okosan!
 
A thermotetők használatát leginkább a hideg hónapokban ajánlják, aminek elsődleges oka, hogy bent tartsa a meleget, vagyis ne hagyja lehűlni a medence vizét, valamint a párolgó víz se vesszen kárba.
 
Ennek ellenére nyáron is legalább annyira érdemes használni a thermotetőt, mint télen, hiszen ez az eszköz nem csupán bent tudja tartani a meleget, hanem nyáron tökéletes védelmet nyújt a forró napsugarak vízmelegítő hatásával szemben. Ugyanakkor éjszakára érdemes két saroknál felemelni és kitámasztani vagy levenni a tetőt, hogy szellőzhessen, valamint lehűlhessen a víz.
 
Cserélj vizet!
 
Ha a lehető leggyorsabb megoldásra van szükséged, természetesen szóba jöhet a vízcsere. Attól függően, hogy mennyire szeretnéd lehűteni a masszázsmedence vizét, elegendő lehet részleges vízcsere is, de drasztikusabb hőmérsékletcsökkenés érdekében akár az egész jakuzzi vize cserélhető. Akár a részleges, akár a teljes csere mellett döntesz, végül ne feledkezz meg a víz kémiai egyensúlyának beállításáról.
 
Amennyiben neked még nincs masszázsmedencéd, de szeretnél egy igazán minőségi és impozáns jakuzzi büszke tulajdonosa lenni, keresd fel a Caldera Spas oldalát, és válaszd ki a számodra leginkább megfelelő darabot!
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!