2020. február 24. 10:39
MTI

221 kérelmet támogatott az Agrárminisztérium.

Az agrártárca, mint ismert, mintegy 39 milliárd forint keretösszegű „Erdősítés támogatása" című felhívást tett közzé. Annak érdekében, hogy  a gazdálkodók minél kedvezőbb feltételekkel telepíthessenek új erdőterületeket, a tárca a felhívás módosításáról döntött, áll az Agrárminisztérium hétfői közleményében.

fotó: MTI fotó: MTI

A módosítás eredményeképp az erdőt telepítő gazdák a korábbiaknál lényegesen nagyobb, a fafajtól függően 80-130%-kal több forrást is igénybe vehetnek.

A felhívás további kedvező módosítása szerint, a jövedelempótló támogatás összege az eddigi hektáronkénti 172 euróról 432 euróra emelkedett és a jövedelempótló támogatás igénybevételének időtartama minden fafaj esetében egységesen 12 évre nőtt. Mindezek eredményeként nemcsak több támogatást kapnak a gazdák, hanem fafajtól függően 4-7 évvel hosszabb ideig vehetik igénybe azt.

Az Irányító Hatóság ez idáig összesen 1077 darab kérelem támogatásáról hozott döntést, összesen 26,3 milliárd forint értékben, amely közel 7400 hektár új erdő telepíthető.

A pályázatra beérkezett kérelmek elbírálása folyamatosan zajlik, a www.palyazat.gov.hu oldalon lehet a támogatásért folyamodni.