2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Budapest főpolgármester-helyettese szerint ugyanis túl sokan megbetegedtek a 2-es metró vonalán dolgozók között. Tüttő Katalin úgy véli, a Covid gyors terjedése miatt a hulladékszállítás és a takarítás is veszélybe került.

"Az első és a második hullámban a közszolgáltatások nem voltak veszélyben, de ma ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a BKV-nál, a metróforgalom-irányításban, a villamosvezetőknél és a buszvezetőknél, hogy nem biztos, hogy holnap is fog járni a metró" – jelentette ki az ATV ma reggeli műsorában Tüttő Kata.

Nem lesz, aki vezesse? Fotó: BKK
Nem lesz, aki vezesse? Fotó: BKK

Valós veszélye van ugyanis annak a főpolgármester-helyettes szerint, hogy a fertőzés miatt kiesett dolgozókat nem tudják pótolni. Ahogy fogalmazott: "Annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán, hogy ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót”. Bár ez esetben metrópótló buszokat lehetne üzembe állítani, de a buszvezetők között is sok a fertőzött.

A főpolgármester-helyettes azt állította, hogy folyamatosan kérték és jelezték a kormány felé, a közszolgálatot biztosítók kapjanak védőoltást. A Fővárosi Önkormányzat azt is felajánlotta, hogy megszervezik az oltást, miután cégeik, a csatornázási művek, a FKF, a BKV képes arra, hogy beoltsa a dolgozóit.

Tüttő azt is elmondta, a betegek száma miatt az FKF-nél be kellett zárniuk egy telephelyet. „Veszélyben van a hulladékszállítás, a takarítás és a közösségi közlekedés” – jelentette ki a főpolgármester-helyettes.

Önkéntes karanténban Karácsony Gergely

A főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorának hétfő esti vendége lett volna, ám a csatorna közlése szerint nem sokkal az adás előtt lemondta az interjút, mert önkéntes karanténba vonult.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!