<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Budapest főpolgármester-helyettese szerint ugyanis túl sokan megbetegedtek a 2-es metró vonalán dolgozók között. Tüttő Katalin úgy véli, a Covid gyors terjedése miatt a hulladékszállítás és a takarítás is veszélybe került.

"Az első és a második hullámban a közszolgáltatások nem voltak veszélyben, de ma ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a BKV-nál, a metróforgalom-irányításban, a villamosvezetőknél és a buszvezetőknél, hogy nem biztos, hogy holnap is fog járni a metró" – jelentette ki az ATV ma reggeli műsorában Tüttő Kata.

Nem lesz, aki vezesse? Fotó: BKKNem lesz, aki vezesse? Fotó: BKK

Valós veszélye van ugyanis annak a főpolgármester-helyettes szerint, hogy a fertőzés miatt kiesett dolgozókat nem tudják pótolni. Ahogy fogalmazott: "Annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán, hogy ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót”. Bár ez esetben metrópótló buszokat lehetne üzembe állítani, de a buszvezetők között is sok a fertőzött.

A főpolgármester-helyettes azt állította, hogy folyamatosan kérték és jelezték a kormány felé, a közszolgálatot biztosítók kapjanak védőoltást. A Fővárosi Önkormányzat azt is felajánlotta, hogy megszervezik az oltást, miután cégeik, a csatornázási művek, a FKF, a BKV képes arra, hogy beoltsa a dolgozóit.

Tüttő azt is elmondta, a betegek száma miatt az FKF-nél be kellett zárniuk egy telephelyet. „Veszélyben van a hulladékszállítás, a takarítás és a közösségi közlekedés” – jelentette ki a főpolgármester-helyettes.

Önkéntes karanténban Karácsony Gergely

A főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorának hétfő esti vendége lett volna, ám a csatorna közlése szerint nem sokkal az adás előtt lemondta az interjút, mert önkéntes karanténba vonult.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.