1p

Az Egészségügyi Világszervezet engedélyezte a kínai Siniopharm vakcina vészhelyzeti alkalmazását - közölte a The New York Times.

Hosszas vizsgálat után az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken áldását adta a kínai Sinopharm vakcina vészhelyzetben történő alkalmazására. Ez óriási segítség lehet a szegényebb országoknak - írta az amerikai lap. A WHO a jövő héten a Sinovac vakcinát veszi sorra, várhatóan azt is jóváhagyja.

A kínai hatóságok eleinte azt közölték, hogy az év végéig akár 5 milliárd adagot is képesek előállítani a saját vakcináikból, de időközben kiderült, hogy az otthonra szánt mennyiséggel is gondok vannak.

Az továbbra sem ismert, hogy a Sinopharm hogyan reagál a különféle mutánsokra. A külföldi szakemberek még mindig nem férnek hozzá a vakcina harmadik tesztelési szakaszából származó információkhoz - emlékeztetett a lap.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!