1p

Megjelent a kormányrendelet a Magyar Közlönyben.

A parlament nemrég fogadta el a törvénymódosítást, melynek értelmében 2023. november 25-ig az ukrajnai háborúra hivatkozva meghosszabbítanák a vészhelyzetet Magyarországon, ami alapján Orbán Viktor és kormánya rendeleti kormányzást folytathat továbbra is.

Az erről szóló kormányrendelet Orbán Viktor aláírásával csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben.

Az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve a humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében veszélyhelyzet kihirdetéséről és egyes veszélyhelyzeti szabályokról szóló tavaly novemberi rendelet az újabb módosítással lehetővé teszi Orbán Viktornak és kormányának, hogy továbbra is rendeletekkel írjon felül törvényeket.

Ez most november 25-ig lesz érvényben.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!