<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Még mindig nem lehet tudni, hogy államtitkot fecsegett-e ki Kósa Lajos, amikor arról beszélt, hogy a Belügyminisztérium vásárolta meg a Pegazus kémszoftvert. 

A Pegasus-kémszoftver magyarországi, állami alkalmazása immár nem titok, hiszen a minap Kósa Lajos fideszes politikus, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke beismerte, hogy a magyar állam a Belügyminisztériumon keresztül vásárolta meg az izraeli NSO cég termékét. Azt is hozzátette, hogy hiába kérdezgetik az ellenzéki politikusok, úgysem árulják el, hogy kik ellen használták, és miért.

Kósa Lajos (Fotó: MTI)Kósa Lajos (Fotó: MTI)

A Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter megkapta a kérdést, hogy vajon véletlen elszólás volt-e mindez, amely esetleg egyenesen államtitkot sértett-e, vagy egy megengedett nyilatkozatról van-e szó?

A miniszter sem megerősítést, sem cáfolatot nem tett, úgy fogalmazott:

„A hatóságok ítélik meg, mi minősül bűncselekménynek, én a belügyminiszter tájékoztatásához tartom magam. A különböző technikai eszközökkel kapcsolatban egyébként egyetlen állam sem ad felvilágosítást.”

Azt is hozzátette, hogy a Nemzetbiztonsági Törvény egyébként panaszlehetőséget biztosít, ha valaki arra utaló nyomokat talál a telefonján, hogy megfigyelték. 

Kifejtette, hogy itt az a kérdés, hogy jogszerű-e a kijelentés, vagy sem, márpedig Magyarországon 2010 óta nem volt jogellenes titkos információgyűjtés.

Arról, hogy mindennek lesz-e bármilyen következménye Kósa Lajosra nézve, Gulyás Gergely azt mondta, hogy alkotmányos hatáskörrel rendelkező intézmények jogosultak ezt megállapítani.

„Ha ezt megállapítják, akkor annak megfelelően kell eljárni. De mi semmit ilyesmit nem kezdeményezünk, ahogy a  Belügyminisztériumnál sem tudok ilyen kezdeményezésről."

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.