<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Persányi az egészségi állapotának megromlásával indokolta távozását, de sokkal valószínűbb, hogy az elegáns elvonulás lehetett a fő motiváció.

Persányi Miklós, a fővárosi állatkert történetének egyik legmeghatározóbb főigazgatójának távozása után Szabó Roland eddigi operatív igazgató töltheti be a vezető pozíciót, amíg pályázaton nem találnak új főigazgatót - írja a Népszava

Az létesítmény irányítását először 1994-ben elnyerő Persányi ugyan korával és megromlott egészségi állapotával indokolta lemondását, de a lap szerint aligha csak erről van szó. Távozása már akkor felmerült, amikor kiderült, hogy a már odaígért 43 milliárd forint mellé kellene még újabb 20 milliárd a Biodóm befejezéséhez. Ráadásul ez még csak a projekt befejezése, ezen felül még ott az üzemeltetés költsége is - ahogy arról korábban az mfor.hu beszámolt, drága mulatság lesz a Pannon Park, csupán munkabérre egymilliárd mehet el minden évben.

Persányi Miklós törekedett arra, hogy maga vezényelhesse le a beruházást. Volt, hogy kormányszinten is önállóan egyeztetett. Ez nem bűn, de sohasem jelezte, hogy megterhelő lenne számára a projekt lebonyolítása, tendereztetés, szerződések, számlák, sőt...- válaszolta a Népszava kérdésére Tarlós István egykori főpolgármester, aki azt sem érti, hogy miért nem szólt, hogy hiányoznak a milliárdok. 

A Népszava a főigazgató távozásának hátterével kapcsolatban arról ír: a városvezetés egyre inkább úgy érezte, hogy az állatkert gazdálkodásával nagy gondok vannak, Persányi Miklós olyan feladatra vállalkozott, amelyet már nem tud biztonsággal megoldani. Első lépésként kinevezték mellé Mézes Rózsát gazdasági igazgatónak, aki egyébként előtte több mint egy évtizedig a főpolgármesteri irodában dolgozott. A jövő héten fölé rendelték volna ki hozzá revizornak az Enviroduna Kft-t. Persányi inkább az elegáns elvonulást választotta.