TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A sztrájkbizottság jövő héten fekteti le a pontos követeléseit. Közben az MKKSZ országos sztrájkot hirdetett.

Döntés született az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság megalakulásáról a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) mai Ügyvivői Testületi ülésen  - közölte a Privátbankár.hu megkeresésére Földiák András, a SZEF elnöke.

A SZEF tavaly decemberben kérte fel a 13 ágazati tagszervezetét, hogy hozzanak testületi döntést az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottságban és a sztrájk szervezésében való részvételükről.

Diplomás bérmimimumot biztosan akarnak

A 70 ezer tagot nyilvántartó közszféra szakszervezeteinek keddi ülésen egyelőre csak a döntés született meg a megalakulásról, a sztrájbizottság a héten fogja megkezdeni a munkát, követeléseiket pedig a jövő héten fogják megfogalmazni. "Ezeknek a követeléseknek a nagy része nem új, hiszen ezeket már eddig is kértük" – tette hozzá Földiák. A pontos követelések tehát jövő héten születnek meg, de a SZEF elnöke szerint a diplomás bérminimum létrehozása biztos a követeléseik közé fog kerülni.

Közben kedd délután a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) a Facebook-oldalukon közölték: az önkormányzati köztisztviselők, és a kormányzati igazgatásban dolgozó kormánytisztviselők érdekében az MKKSZ egyedül, míg a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottak érdekében a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével közösen csaknem 200 ezer munkavállaló érdekében országos sztrájkot hirdetnek.

A sztrájk menetét, pontos időpontját, a szakszervezetek 3-szor 12 pontos követelését csütörtökön ismertetik.

(Privátbankár.hu)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.