2019. január 15. 16:41

A sztrájkbizottság jövő héten fekteti le a pontos követeléseit. Közben az MKKSZ országos sztrájkot hirdetett.

Döntés született az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság megalakulásáról a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) mai Ügyvivői Testületi ülésen  - közölte a Privátbankár.hu megkeresésére Földiák András, a SZEF elnöke.

A SZEF tavaly decemberben kérte fel a 13 ágazati tagszervezetét, hogy hozzanak testületi döntést az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottságban és a sztrájk szervezésében való részvételükről.

Diplomás bérmimimumot biztosan akarnak

A 70 ezer tagot nyilvántartó közszféra szakszervezeteinek keddi ülésen egyelőre csak a döntés született meg a megalakulásról, a sztrájbizottság a héten fogja megkezdeni a munkát, követeléseiket pedig a jövő héten fogják megfogalmazni. "Ezeknek a követeléseknek a nagy része nem új, hiszen ezeket már eddig is kértük" – tette hozzá Földiák. A pontos követelések tehát jövő héten születnek meg, de a SZEF elnöke szerint a diplomás bérminimum létrehozása biztos a követeléseik közé fog kerülni.

Közben kedd délután a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) a Facebook-oldalukon közölték: az önkormányzati köztisztviselők, és a kormányzati igazgatásban dolgozó kormánytisztviselők érdekében az MKKSZ egyedül, míg a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottak érdekében a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével közösen csaknem 200 ezer munkavállaló érdekében országos sztrájkot hirdetnek.

A sztrájk menetét, pontos időpontját, a szakszervezetek 3-szor 12 pontos követelését csütörtökön ismertetik.

(Privátbankár.hu)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.