<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Néhány nap alatt engedélyezte a versenyhivatal, hogy a miniszterelnök veje bevásárolja magát Budapest legnagyobb ingatlanberuházásába.

A múlt héten adtunk hírt arról, hogy a nemrég Tiborcz István érdekeltségébe került Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Főnix Magántőkealap közvetett egyedüli negatív irányítást szerez a Kopaszi Gát Kft.-ben. Ez azt jelenti, hogy önálló döntéshozatalra nem, de a döntéshozatal blokkolására lesz képes a tőkealap.

A 444 írása szerint az ügylet ma zöld utat kapott, mivel Gazdasági Versenyhivatal egy négynapos hétvégét is beleszámítva igencsak gyors döntést hozott az ügyben, és közölte: "vizsgálat elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn" az ügylettel kapcsolatban. A GVH így összességében a maga részéről áldását adta arra, hogy Tiborcz István betársuljon Garancsi István (Market, Sinus Invest) és Hernádi Zsolt (4Z) mellé a Kopaszi Gát Kft.-ben.

A Kopaszi-gátnál zajlik jelenleg a legnagyobb ingatlanfejlesztés Budapesten, itt épül a Mol toronyháza is.

A Kopaszi-gát a Mol épülő székházából fotózva 2021. augusztus 3-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
A Kopaszi-gát a Mol épülő székházából fotózva 2021. augusztus 3-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán