1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Néhány nap alatt engedélyezte a versenyhivatal, hogy a miniszterelnök veje bevásárolja magát Budapest legnagyobb ingatlanberuházásába.

A múlt héten adtunk hírt arról, hogy a nemrég Tiborcz István érdekeltségébe került Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Főnix Magántőkealap közvetett egyedüli negatív irányítást szerez a Kopaszi Gát Kft.-ben. Ez azt jelenti, hogy önálló döntéshozatalra nem, de a döntéshozatal blokkolására lesz képes a tőkealap.

A 444 írása szerint az ügylet ma zöld utat kapott, mivel Gazdasági Versenyhivatal egy négynapos hétvégét is beleszámítva igencsak gyors döntést hozott az ügyben, és közölte: "vizsgálat elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn" az ügylettel kapcsolatban. A GVH így összességében a maga részéről áldását adta arra, hogy Tiborcz István betársuljon Garancsi István (Market, Sinus Invest) és Hernádi Zsolt (4Z) mellé a Kopaszi Gát Kft.-ben.

A Kopaszi-gátnál zajlik jelenleg a legnagyobb ingatlanfejlesztés Budapesten, itt épül a Mol toronyháza is.

A Kopaszi-gát a Mol épülő székházából fotózva 2021. augusztus 3-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
A Kopaszi-gát a Mol épülő székházából fotózva 2021. augusztus 3-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!