<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Szinte hétről hétre egyre többeket érint már most a fokozódó létbizonytalanság: elszálltak az élelmiszerárak, robbantak az energiaárak, miközben csődhullámra figyelmeztetnek. Gazdasági szakemberek szerint akár komoly megélhetési válságra is fel kell készülnünk. Vajon megúszhatjuk-e a kemény hónapokat? Vagy ha nem, akkor lehet-e enyhíteni a válságon? Vajon mindent megtesz az Orbán-kormány? Egyebek mellett ezeket is megtudakoljuk Dávid Ferenctől, közgazdásztól, Dobrev Klára friss árnyékkormányának gazdasági miniszterétől Klasszis Klubunk következő rendezvényén.

Nyár óta nem telik el hét, hogy ne rosszabbnál rosszabb adatok és információk látnának napvilágot a magyar gazdaságról. Hol az inflációtól, hol az energiaáraktól, hol az uniós pénzek felfüggesztésétől, de olykor a költségvetési megszorításoktól hangos a hazai sajtó. Egy biztos: a szakemberek egyelőre semmi jóval nem tudnak biztatni, főleg annak ismeretében, hogy a minap az Európai Bizottság a hazánknak járó uniós pénzek egy részének felfüggesztését javasolta.

Ám egyre aktuálisabb kérdéssé válik a jövő évi minimálbér is, mely megállapítását nem kevés bizonytalansági tényező nehezíti, ahogy a nyugdíjak korrekciójáról sem feledkezhetünk el.

Klasszis Klubunk következő, szeptember 29-i eseményének vendége Dávid Ferenc, közgazdász, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének korábbi főtitkára, gazdasági árnyékminiszter lesz.

Dávid Ferenc 1,5 évvel ezelőtt már volt egyszer a vendégünk, az első eseményeink egyikén, akkor még a DK gazdasági tanácsadójaként beszélgettünk gazdasági kérdésekről. Most a gazdasági nehézségek mellett az árnyékkormányban betöltött szerepe is aktuálissá teszi vele a beszélgetést.

Dávid Ferenc. Fotó: MTIDávid Ferenc. Fotó: MTI

Egy órásra tervezett beszélgetésünkön számos gazdasági problémát érintünk majd. Egyebek mellett:

  • Vajon mi történik a költségvetéssel az uniós pénzek egy része nélkül?
  • Recessziót hozhat-e az uniós pénzek felfüggesztése?
  • Jelen körülmények között hogyan lehet megállapítani a jövő évi minimálbért?
  • Egyáltalán szól-e bármi amellett, hogy az állam megvette a Vodafone 49 százalékát több mint 300 milliárd forintért?
  • Milyen lépésekkel lehetne megvédeni a gazdasági szereplőket?
  • Mit szól ahhoz, hogy elfogadták az európai minimálbér-szabályozást?
  • Mi lesz a nyugdíjakkal?
  • Egyetért-e a kata kinyírásával?
  • Jó ötlet volt-e meghosszabbítani az árstopokat?

A rendezvény megtekintése ingyenes, csupán egy regisztrációra van szükség.

Élő, interaktív beszélgetésünkre 2022. szeptember 29-én 15:30-as kezdettel kerül sor, melyre az alábbi felületen tudnak regisztrálni.

Kérdéseiket természetesen most is feltehetik vendégünknek, e-mailen (klasszisklub@privatbankar.hu) vagy az adás alatt chat-ben illetve videós bejelentkezés formájában.

A korábbi Klasszis Klubok beszámolói:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.