2p

Újabb közvélemény-kutatás támasztja alá, hogy a Fidesz sok szavazót vesztett a 2022-es parlamenti
választások óta, de a szakértők szerint a választók nem keresnek maguknak új pártot.

A Republikon intézet közvélemény-kutatása megerősítette más felmérésék eredményét, miszerint a magyarországi kormánypárt támogatottsága gyengül, de a választók a bizonytalanok táborát bővítik – idézte az eredményeket az Atv.hu

Miközben a bizonytalanok soha nem voltak annyian, mint most, a 2022-es választásokra létrejött összefogásban részt vevő, azóta széttartó pártok lényegében nem erősödtek. A Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt stabilizálni tudta táborát.
Összességében a kormánypárt és az ellenzék között a senki földjén tanyázó szavazók elérik a a pártválasztók ötödét. A Medián és a Závecz felmérései korábban ugyanezt az eredményt hozták. A Medián szerint a Fidesz 2022-es hárommillió szavazójából elvesztett négyszázezret. 

A szakértők egy része úgy véli, hogy a Fidesznek minden esélye megvan arra, hogy visszaszerezze az elvesztett szavazókat, miután nincs világos alternatíva az ellenzéki oldalon. Mint a Fideszéhez hasonló politikát képviselő pártnak, a Mi Hazánknak lehet még esélye arra, hogy megszerezze az elbizonytalanodtak egy részét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!