2019. szeptember 26. 13:14
mfor.hu

86 éves korában meghalt Jacques Chirac, a francia köztársaság 22. elnöke.  

Jacques Chirac több éve szenvedett memóriazavarban, amely állítólag az Alzheimer-kór egyik formája, vagy a hivatali ideje alatt bekövetkezett kisebb stroke miatt alakulhatott ki nála.

Fotó: depositphotos.com Fotó: depositphotos.com

Chirac, aki 1995 és 2007 között az államfő volt, Európa egyik leghosszabb folyamatos politikai karrierjét futotta be: kétszer volt köztársasági elnök, kétszer miniszterelnök és 18 évig vezette Párizst polgármesterként.

Hivatali ideje alatt vezették be a franciák az eurót, és az is fontos politikai reformja volt, hogy az elnöki ciklusok hosszát hétről öt évre mérsékelték.  
 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.