2020. június 3. 09:27
mfor.hu

Literenként átlagban 2 forinttal olcsóbban, 338 forintért tankolhatunk június 5-étől. A gázolaj ára nem változik, marad 351 forint.

A holtankoljak.hu közlése azért némileg meglepő, mert a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) által bejelentett magasabb készletezési díj miatt a szakportál vasárnap még azt jelezte előre, hogy június első hetében 2-2 forinttal már biztosan emelkedni fognak az üzemanyagárak. S a hét második felében árcsökkenésre - az előző hetek tendenciáit figyelembe véve - sem számított.

A trendfordulót csak részben magyarázhatja, hogy erősödik a forint a dollárral szemben (ennek mértéke május utolsó hetében 2,5 százalékot tett ki). Ennek ellenére az üzemanyagárak nem csökkentek itthon, június 1-jétől például további 2-2 literrel mentek feljebb.

Ugyanakkor az árcsökkentés ellen szól, hogy a hazai üzemanyagárak meghatározásánál irányadó Brent típusú olaj ára továbbra is emelkedik, jelenleg már elérte a 40 dollárt.

A töltőállomások visszajelzése alapján egyébként a forgalom elmarad az előző év azonos időszakához képest, a tavaszi hónapok magasabb üzemanyageladásokat szokott hozni. Ugyan csökkentek a korlátozások itthon, de az utazási hajlandóság kisebb a lakosság részéről. Így kevesebbet is tankolunk - közli a holtankoljak.hu.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.