Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A friss, szombaton megjelent Magyar Közlönyből többek közt kiderül, hogy április 19-én nyitnak újra ki az iskolák, valamint milyenek lesznek az új boltszabályok.

Megjelent a Magyar Közlöny az új szabályokkal, amelyből kiderült például, miként vásárolhatunk, ha megvan a 2,5 millió beoltott. Kiderült: amint megkapta 2,5 millió ember az első oltását, úgy este 10-re tolódik a kijárási tilalom kezdete és ugyanúgy 5 óráig tart. Egy másik rendelet ugyanakkor azt tartalmazza, hogy kormány április 8-áig fenntartja a védelmi intézkedéseket.

Orbán Viktor egy korábbi bejelentés alkalmával (Fotó: facebook)Orbán Viktor egy korábbi bejelentés alkalmával (Fotó: facebook)

A boltok 9 és 21:30 között lehetnek nyitva, illetve 10 négyzetméterenként egy embert engedhetnek be. Az ennél kisebb üzletekben értelemszerűen egy ember tartózkodhat. Mindez nem vonatkozik a 14 éven aluliakra.

Ha a vásárlótér négyzetméterben meghatározott területének egytizede nem egész szám, a kerekítés szabályát úgy kell alkalmazni, hogy a kapott értéket 0,5-től felfelé, ez alatt lefelé kell kerekíteni

 – olvasható a kormányrendeletben. Újdonság, hogy a boltoknak az üzlet előtt jól láthatóan kell kirakniuk, hogy éppen mennyien tartózkodhatnak bent egyszerre.

Az olyan üzlet, amely nem rendelkezik vásárlótérrel, abban az esetben tarthat nyitva, ha az üzlet üzemeltetője, illetve vezetője gondoskodik arról, hogy a sorban álló várakozók – a közös háztartásban élők kivételével – egymástól 1,5 méteres távolságot folyamatosan tartsanak.

Mindezek ellenőrzését a rendőrség és a kormányhivatal fogja ellenőrizni, és szabálytalanság esetén 100 ezertől egymillió forintig terjedő bírságot szabhat ki. Ezen felül a helyiséget, területet, intézményt, illetve a helyszínt legalább egy napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatja.

A harmadik kormányrendelet mondja ki azt, hogy 2021. április 19-től a köznevelési intézmények - és a szakképző intézmények újra rendes munkarendben működnek, az óvodákban pedig megszűnik a rendkívüli szünet. Mindez megfelel a csütörtöki bejelentéseknek. Gulyás Gergely a kormányinfón arról beszélt, hogy a mostani az utolsó nagy erőfeszítés, hogy mindenki betartsa a szabályokat, az orvosok megfeszítetten dolgozzanak még szükséges, de az operatív törzs szerint változtatásokra még nincs lehetőség. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.