2p

Más forrásból talán könnyebben szerez pénzt.

Elfogadta a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. tavalyi beszámolóját, e szerint a társaság működését jó jövedelmezőség és stabil biztonsági szint jellemzi. Döntöttek arról is, hogy Budapest pályázik az Interreg Europe 2023 és az Interreg Central Europe programra.

A Széchenyi Gyógyfürdő. Fotó: depositphotos
A Széchenyi Gyógyfürdő. Fotó: depositphotos

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. nettó árbevétele 2022-ben 16,2 milliárd forint volt. A költségek, ráfordítások összege 14,7 milliárd forintot tett ki, ami 46 százalékos növekedést mutat a bevételek 99,7 százalékos emelkedése mellett. Az adózott eredmény 2,4 milliárd forint volt, ami 3,8 milliárddal kedvezőbben alakult az előző évinél. A társaság 3,6 milliárd forint osztalékot fizet - olvasható az előterjesztésben.

A közgyűlés döntött arról is, hogy Budapest pályázik az Interreg Europe 2023 programra, amelynek fő célja, hogy elősegítse a közösségi közlekedés dekarbonizációját és az elmozdulást a klímasemlegesség felé. Pályázik a főváros továbbá az Interreg Central Europe programra, amelynek célja, hogy alkalmassá tegye a részt vevő közép-európai városokat a helyben megtermelt napenergia integrálására a városi energiahálózatba.

Egyhangúlag döntöttek arról, hogy ingyenes használatba adják a XVIII. Ipacsfa utcai 433 négyzetméteres raktárt a Barracuda Katasztrófaelhárító és Speciális Mentő Országos Egyesületnek és a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesületnek.

Baranyi Krisztina (független) IX. kerületi polgármester a "túlélőcsomag" vitájában azt mondta, "unortodox" válasz a város "kivéreztetésére" a csomag, amely ha nem lesz, augusztusra, az atlétikai világbajnokságra állhatna le a tömegközlekedés, és ez nagy nemzetközi szégyen lenne.

A közgyűlésben aktivisták olyan molinót tartottak fel egy ideig, amelyen Gyurcsány Ferenc képe mellett az szerepelt: "könnyű szeretni, de nem teljesíti a feladatát - én szerintem", Karácsony Gergely mellett pedig az, hogy "Pattanok, főnök!". A közgyűlésen letette képviselői esküjét Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP), aki a képviselői tisztségről lemondott Pintér Gábor mandátumát vette át.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!