2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A toronymagas olajárak miatt is.

Ha vége a hatósági árnak, akár 700 forint is lehet a benzin ára literenként - mondta Molnár László, a GKI Gazdaságkutató  Zrt. vezérigazgatója az RTL Hiradónak. Indokként azt említette, hogy fokozódik a kereslet a világpiacon az olaj iránt, ezért a GKI előrejelzése szerint a nyersanyag hordónkénti ára akár a 150 dollárt is elérheti idén, ami azt jelenti, hogy a hatósági ár kivezetése után a fenti nagyon magas szintre is kerülhet egy liter benzin – idézte a cégvezetőt a műsor. 

Tavasszal nagyon megugorhat a benzinár (fotó: MTI)
Tavasszal nagyon megugorhat a benzinár (fotó: MTI)

Január második hetében 86 dollár volt az olaj ára. A benzin literenkénti átlagára jelenleg 477 forint, a gázolajé pedig 479 forint, ám a Holtankoljak.hu előrejelzése szerint hamarosan minden benzinkúton elérik a plafont és egységesen 480 forint lesz az üzemanyag. 

Ha egész évben maradna a jelenleg február közepéig tervezett maximált ár, az autósok megúsznák a horribilis költségeket, a benzinkutak azonban komoly veszteségeket termelnének. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára azt reméli, hogy február közepével megszűnik a hatósági ár alkalmazása -  tette hozzá a 24.hu.

Az RTL érdeklődésére az illetékesek mindenesetre annyit mondtak, hogy a kiterjesztés indokoltságáról az aktuális világpiaci és egyéb körülmények alapján döntenek majd.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!