<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A toronymagas olajárak miatt is.

Ha vége a hatósági árnak, akár 700 forint is lehet a benzin ára literenként - mondta Molnár László, a GKI Gazdaságkutató  Zrt. vezérigazgatója az RTL Hiradónak. Indokként azt említette, hogy fokozódik a kereslet a világpiacon az olaj iránt, ezért a GKI előrejelzése szerint a nyersanyag hordónkénti ára akár a 150 dollárt is elérheti idén, ami azt jelenti, hogy a hatósági ár kivezetése után a fenti nagyon magas szintre is kerülhet egy liter benzin – idézte a cégvezetőt a műsor. 

Tavasszal nagyon megugorhat a benzinár (fotó: MTI)Tavasszal nagyon megugorhat a benzinár (fotó: MTI)

Január második hetében 86 dollár volt az olaj ára. A benzin literenkénti átlagára jelenleg 477 forint, a gázolajé pedig 479 forint, ám a Holtankoljak.hu előrejelzése szerint hamarosan minden benzinkúton elérik a plafont és egységesen 480 forint lesz az üzemanyag. 

Ha egész évben maradna a jelenleg február közepéig tervezett maximált ár, az autósok megúsznák a horribilis költségeket, a benzinkutak azonban komoly veszteségeket termelnének. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára azt reméli, hogy február közepével megszűnik a hatósági ár alkalmazása -  tette hozzá a 24.hu.

Az RTL érdeklődésére az illetékesek mindenesetre annyit mondtak, hogy a kiterjesztés indokoltságáról az aktuális világpiaci és egyéb körülmények alapján döntenek majd.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.