2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

A nők kevésbé, a férfiak jóval nagyobb arányban járnak plázákba - derül ki egy friss felmérésből.

A magyarok több mint egyharmada a megváltozott körülmények között is legalább heti egyszer jár bevásárlóközpontba, a legfontosabb döntési szempont a „plázázásnál” a teljes lakosság esetében az elérhető kínálat, míg az idősek számára a megközelíthetőség – derül ki az NRC által a WING megbízásából készített reprezentatív kutatásból. Érdekesség, hogy a férfiak minden vizsgált korcsoport esetén gyakoribb plázalátogatónak számítanak, mint a nők. 

Az 50 feletti férfiak jóval aktívabbak, mint a hasonló korosztályú nők (fotó: Mester Nándor)Az 50 feletti férfiak jóval aktívabbak, mint a hasonló korosztályú nők (fotó: Mester Nándor)

A magyarok 35 százaléka szándékai szerint legalább heti egy alkalommal látogat meg valamilyen bevásárlóközpontot – derül ki az NRC által a WING megbízásából 2020 utolsó negyedévében készített reprezentatív kutatásból. A heti rendszerességű bevásárlóközpont látogatókon belül 3 százalék naponta, míg 9 százalék heti 2-3 alkalommal jár „plázázni”. Havonta 2-3 alkalommal a válaszadók 19 százaléka, havi egyszer 20 százalékuk tért be egy bevásárlóközpontba, a fennmaradó 22 százalék ennél ritkábban, míg 4 százalék az állítása szerint soha nem jár ilyen helyre.

 

(forrás: NRC)(forrás: NRC)

Nem meglepő módon a fiatalabb, 18-29 éves korosztály számít a leggyakrabban plázába járó rétegnek, a válaszadó fiatal férfiak 47 százaléka, míg a fiatal nők 42 százaléka látogatja legalább heti rendszerességgel a bevásárlóközpontokat. Az 50 év feletti férfiak 35 százaléka tölt legalább hetente egyszer el időt egy bevásárlóközpontban, míg az 50 év feletti nők esetében 27 százalék ez az arány. 
 
A kutatás azt is vizsgálta, hogy milyen szempontok szerint döntik el a magyarok, hogy melyik bevásárlóközpontot látogatják. Kiderült, hogy a legfontosabb döntési kritériumok az elérhető kínálat, a megközelíthetőség és az árszínvonal voltak minden korcsoportban, annyi különbséggel, hogy az idősebbek esetében a bevásárlóközpont könnyű elérhetősége, míg a többieknél az igényeiknek megfelelő teljes körű kínálat volt a legfontosabb. A top szempontok közé tartozik még az ingyenes vagy kedvezményes parkolási lehetőség, a lokáció, és az egyedi, helyi igényekre reflektáló kínálat. 
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.