2018. február 21. 15:48
mfor.hu

8,8 milió vendégéjszakát töltöttek el Budapesten a külföldiek tavaly.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Nyolc év alatt 65 százalékkal bővült a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma Budapesten, ami jelentősebb, mint az országos növekedés - hangzott el az Idegenvezetők Világnapja alkalmából ma tartott sajtótájékoztatón.

Népszerű utazási célpont Budapest Népszerű utazási célpont Budapest

Tavaly meghaladta a 10 milliót a vendégéjszakák száma a fővárosban, ami az országosan figyelembe vett vendégéjszakák számának harmadát teszi ki. Vagyis minden harmadik éjszakát Budapesten töltik el a turisták.

A főváros vonzó idegenforgalmi célpont, amit bizonyít, hogy a bő tízmillió vendégéjszakából 8,8 milliót külföldiek töltöttek el - közölte Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumának elnöke.

Az országos kimutatás szerint tavaly 29,5 millió vendégéjszakát számolhattak el a szálláshelyek, ami azt jelenti, hogy a vidéki helyszínekre 19,5 millió éjszaka jutott. Ebből a külföldiek 6,1 milliót foglaltak le.

Az Idegenvezetők Világnapjához kapcsolódó több napos rendezvénysorozat lebonyolításában immár harmadik éve vesz részt társszervezőként a BVK, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett. A február 22-25 közötti eseménysorozat része a buszos idegenvezetés, amelyre 2000 fő regisztrált. A 45 busz között 2 kifejezetten a mozgássérültek részére lett kialakítva.

A hajós idegenvezetésre - 6 hajó indul - 960 fő jegyezte magát elő. Három villamosjáraton is igénybe lehet venni az idegenvezetést, ezekre is 960 fő regisztrált. Előzetesen minden jegy elkelt már a programokra - derül ki a tájékoztatóból.