2p

25 szavazó közül 15-en fogadták el a Budapesti Corvinus Egyetem belső szerkezetének átalakítási javaslatát.

15 igen, 6 nem szavazattal, 4 tartózkodással elfogadta a Budapesti Corvinus Egyetem szenátusa az egyetem belső szerkezetének teljes átalakításáról szóló tervet – írta meg az Eduline. Az egyetem 11 intézetét gyakorlatilag teljesen szétszednék, majd újra összeraknák, más konfigurációban. Ugyanúgy 11 intézet maradna, mint most, de ennyi volna az összes hasonlóság, a mostani egységeket nagyjából tudományterületek mentén szednék szét mintegy 50 fős intézményekre.

A többség az átalakításra szavazott. Fotó: uni-corvinus.hu
A többség az átalakításra szavazott. Fotó: uni-corvinus.hu

Az átalakítás terveiről korábban a 444.hu azt írta, az oktatók egy részét felháborította, hogy a terveket csak egy vázlatos prezentációból ismerték meg és nagyon gyorsan végigvinnék a folyamatot. A BCE mostani kommunikációja szerint „aktív két hónapos folyamat elé néz az egyetem közössége”. Azt is hozzátették, hogy a koncepció az átalakítás főbb irányait határozza meg, a struktúrát az új intézményvezetőkkel együtt véglegesítik majd.

Az egyetem szerint az új struktúra nem lesz bebetonozva, az átalakításnak – írják – pont az a célja, hogy ha kell, bármikor módosítani lehessen rajta. Azt is hozzáteszik, hogy a koncepció csak az átalakítás főbb kereteit, irányait határozza meg, a struktúrát az új intézményvezetőkkel együtt véglegesítik majd. Akiknek pedig – teszik hozzá – „széles körű konzultációt” kell majd folytatniuk az egyetem közösségeivel.

A jelenlegi tizenegy intézet vezetőjének megbízása ugyanis júliusban jár le, az újonnan létrejövő intézetek vezetőinek pozíciójára pedig már ki is írták a pályázatot. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!