2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa 100 bázisponttal, 5,4 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot. Az indoklást szokás szerint Virág Barnabás MNB-alelnök 15 órakor ismerteti.

Az MNB monetáris tanácsa mai ülésén megint kamatot emelt. Szerdától a jelenleg 4,4 százalékos jegybanki alapkamat 1 százalékponttal, 5,4 százalékra emelkedik. Ez tavaly június végétől sorrendben a tizenegyedik monetáris szigorítás, amelyek eredményeként az MNB irányadó rátája már több mint kilenc éve nem látott magas szintre ment fel.

Ugyanekkora mértékkel emelt az MNB az előző, egy hónappal korábbi ülésén is. Ennél magasabb a jegybanki alapkamat csak Matolcsy György 2013 márciusa óta tartó regnálása előtt volt.

A többi monetáris kondíció mértéke április 27-étől az alábbi:

  • az egy napra a kereskedelmi bankok által az MNB-nél elhelyezett betétek kamata: 5,4 százalék
  • az egynapos fedezett hitelek kamata: 8,4 százalék
  • az egyhetes fedezett hitelek kamata: 8,4 százalék.

Ki tudja, hol állnak meg? Fotó: MTI
Ki tudja, hol állnak meg? Fotó: MTI

A Monetáris Tanács döntéséről Virág Barnabás, az MNB monetáris politikáért felelős alelnöke 15 órakor tart online sajtótájékoztatót.

Jelentős gyengüléssel közeledett a forint a kamatdöntés bejelentéséhez. A napot a hazai bankközi devizapiacon az euróval szemben a 372-es szint alatt kezdte, azt követően azonban 376 felett is járt. Onnan csak kismértékben erősödött, a kamatdöntés eredményének ismertetése előtt  375,5 körül cserélt gazdát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!